Actieve start schooljaar CS Vincent van Gogh

4 september 19:43

Op de locaties Salland, Lariks en CSG Beilen van CS Vincent van Gogh start deze week het nieuwe schooljaar met tal van activiteiten voor de leerlingen.
De brugklassers krijgen de tijd om te wennen aan hun nieuwe school tijdens de introductieweek die elke locatie op z’n eigen manier invult. Zo gaan de leerlingen van Salland als kennismaking logeren op verschillende locaties in Drenthe. De brugklasleerlingen van CSG Beilen gaan onder andere op survival en doen een speurtocht. Op Lariks gaan de leerlingen als onderdeel van het kennismakingsprogramma een vossenjacht doen in de stad en krijgen ze een gezonde lunch geserveerd op school.
Op woensdag 06 september vertrekken ruim 70 leerlingen van de drie locaties met een groep docenten en ouders naar Frankrijk. Daar zullen ze voor het vijfde jaar op de fiets of lopend de Galibier beklimmen. Ze doen dit in het kader van het project Fiets voor een Huis van de Wereldfoundation. In de regentijd overstroomt jaarlijks ongeveer 2/3e deel van Bangladesh. Voor de allerarmsten in dat land betekent dit dat elk jaar hun onderkomens wegspoelen. De Wereldfoundation probeert hier iets aan te doen, door de bewoners met behulp van een microkrediet de mogelijkheid te bieden een huis met een stevige overstromingsbestendige constructie te (laten) bouwen. De sportieve leerlingen hopen een mooi sponsorbedrag bij elkaar te fietsen voor de huizenbouw in Bangladesh.

In de loop van het schooljaar zijn er op de drie locaties nog andere projecten waarbij leerlingen zich inzetten voor hun directe omgeving en de medemens. De leerlingen worden zich hierdoor sterk bewust van hun omgeving en hun rol daarin. Dit sluit aan bij de missie van de school: leren leren, leren leven!