Lokaal Talent / Lokale Perspectieven Trans-Constructie

15 juni 10:31

Van 11 juni t/m 2 juli, rondom de Dag van de Architectuur, zullen er in SMAHK, Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst, twee exposities plaatsvinden van beeldende kunst, architectuur en vormgeving.

Samen vormen deze beide presentaties een beeldende plaatsbepaling over ruimtelijke vormen op grond van lokale, architecturale en sculpturale uitgangspunten.

Lokaal Talent / Lokale Perspectieven
Een presentatie van lokaal talent met aandacht voor lokale architectuur en vormgeving, in samenwerking met Architectuurpodium Assen.
Deelnemers: 12WAT Studio, Judie Alberts, Gerrit ter Beek, FOSP, Evert van Fucht, Mieke Hoogeveen, Mark Lisser, Hein Overbeek, Ria Penthum, Betty Simonides, Frida Stoffers, Ellen Stuurop, Petra Tjapkes, Gejan Stol, Tim Timmermans, Joke Wieringa, Gert Wijlage, Loop Alley, Aphranova.

Trans-Constructie
Onder de titel Trans-Constructie zullen de kunstenaars Amanda van Wijk en Tobi van Ringen ter plaatse gemaakte installaties tonen.

Zondag 11 juni om 15.00 uur:
Opening met muziek van Nouschka van Schaik (viool) en poëzie van Adrie Krijgsman.
Zondag 18 juni om 15.00 uur:
Paneldiscussie met betrekking tot de binnenstadsvisie in Assen, stedenbouw in het algemeen en met name de rol daarbij van beeldende kunst. Deelnemers zijn onder meer Walter Stoop, Tino Hoven, Karin Walsweer, Tobi van Ringen en Amanda van Wijk.
Zondag 25 juni van 16.00 tot 17.00 uur:
Optreden van de Drents/Vlaamse band Loop Alley. Zij spelen Electro Wave met jaren ’80 doordrenkte partijen, die de strijd aangaan met House elementen, hard en teder.

Open op donderdag t/m zondag van 13-17 uur.
SMAHK, Venestraat 88, 9402GP Assen.
Ten zuiden van de Triade.