Opbrengst Midnightwalk: €14.500,-  voor Taalhuis Assen

11 september 9:13

De organisatie van de Rabo Midnightwalk Assen heeft vrijdagavond een bedrag van maar liefst 14.500 euro opgehaald voor het Taalhuis Assen. Het is de netto opbrengst van de negende editie van de “mooiste avondwandeling van Assen”.

Het Taalhuis zal het bedrag besteden aan leermiddelen en lesmateriaal om zo de laaggeletterdheid in Assen terug te dringen.

Ondanks de grote regendreiging liepen vrijdagavond 8 september zeker 1.450 wandelaars aan deze tocht mee. Ieder betaalde €10,- entreegeld en dit gehele bedrag gaat zoals altijd 1 op 1 naar goede doelen. De acts en overige kosten worden gedekt met een bijdrage in geld of goederen van een groot aantal sponsoren.

Route:
De wandelroute had een lengte van ruim 7 kilometer en liep wederom langs enkele prachtige plekken in Assen en 23 acts. De route ging vanaf het startpunt De Nieuwe Kolk via de Hertenkamp, Gouverneurstuin langs het Drents Museum om van daaruit langs de Kampioen Motortrial richting Garage TDI te lopen en via het ‘Redlight District’ naar de Havenkade. Daar spetterde spectacel met verlichte flightboards met lekkere versnaperingen. Slingerend over de verlichte bruggen van de Blauwe As werden de wandelaars getrakteerd met Orkest, lichtshows en Theater. Uiteindelijk arriveerden de wandelaars bij de vaart waar ze werden verrast door een gigantische watershow om zo weer bij de finish aan de kop van de vaart uit te komen.

Daar keek de Rotary Club Assen-Noord terug op een geslaagde negende editie van de Midnightwalk Assen!