Podium Zuidhaege op koers met nieuwe voorzitter van bestuur

15 juni 9:02

Vanaf het nieuwe culturele seizoen heeft Podium Zuidhaege, podium voor kunst en cultuur in het centrum van Assen, een nieuwe bestuursvoorzitter. De huidige voorzitter, Koos Neuvel, draagt na twee jaar de voorzittershamer over aan Connie Vanderveen, die al bij de stichting betrokken is als algemeen bestuurslid.

Koos Neuvel, vertrekkend voorzitter van bestuur: “Ik ben sinds twee jaar nauw betrokken bij de totstandkoming van Podium Zuidhaege. Het was een hele uitdaging om het podium, zoals het er nu staat, vorm te geven. De organisatie gaat nu een nieuwe fase in. Met het enthousiaste team en de 140 gebruikers in het pand weet ik dat ik Podium Zuidhaege met een gerust hart kan overdragen aan de nieuwe voorzitter van bestuur.”

Connie Vanderveen zal de voorzittershamer overnemen. Zij is sinds oktober 2015 lid van het bestuur en heeft samen met locatiemanager Poldy Koot en haar medewerkers de afgelopen periode het strategisch plan ontwikkeld.

Connie Vanderveen: “Podium Zuidhaege wil een laagdrempelig en bruisend podium voor kunst en cultuur zijn. We willen het voor mensen in Assen en omstreken aantrekkelijk maken om met kunst en cultuur aan de slag te gaan. Om deze ambitie te realiseren hebben we vier pijlers benoemd: verhuur aan de vaste gebruikers, voorstellingen en optredens, exposities en incidentele verhuur. En dat gaat goed: Podium Zuidhaege bruist als nooit te voren! Je kunt er terecht om zelf actief met kunst en cultuur bezig te zijn, maar je hebt ook een gevarieerd aanbod aan voorstellingen in een prachtige zaal en een gezellig café. Volgens mij heeft het podium ook als centrumvoorziening genoeg potentie om verder te groeien. Daar zet ik graag als voorzitter mijn schouders onder.”