100 jaar Jazz met Dutch Swing College Band in De Bonte Wever

22 december 9:58

De Dutch Swing College Band, Nederlands toonaangevende en bekendste jazzorkest, komt vrijdag 5 januari het honderdjarig bestaan van de jazzmuziek vieren met een avondvullend programma in De Bonte Wever in Assen.

Honderd jaar geleden, in 1917, werd de eerste 78 toeren jazzplaat in New York opgenomen door de Original Dixieland Jass Band uit New Orleans. Deze plaatopname betekende de grote doorbraak voor de ontwikkeling van de jazzmuziek. De Dutch Swing College Band, viert dit honderdjarig bestaan van de jazzmuziek met een avondvullend programma, bestaande uit een selectie van muzikale hoogtepunten uit de geschiedenis van de traditionele jazz aangevuld met hits uit het meer dan 70-jarig repertoire van de DSCBand. Verfrissende arrangementen in de onmiskenbare Dutch Swing College sound worden gespeeld door een verjongd orkest, energiek als nooit tevoren.

De Dutch Swing College Band staat nog altijd borg voor professionele uitvoeringen van traditionele jazzmuziek op wereldniveau. Het swingende orkest, opgericht op 5 mei 1945, wordt alom met haar voorbeeldfunctie gezien als hét visitekaartje van de Nederlandse Jazz. Vorig jaar was de Dutch Swing College Band voor de zoveelste keer op wereldtournee; via Engeland, Hongarije, Denemarken, Duitsland en Zwitserland ging het terug naar Nederland om vervolgens een aantal concerten in Thailand te geven.

Kaarten voor de Dutch Swing College Band te bestellen via www.debontewever.nl/events of telefonisch via 0592-303777. Daarnaast zijn kaarten direct af te halen bij de receptie van De Bonte Wever.