ACV krijgt ongeslagen VVOG op bezoek

5 oktober 14:18

ACV speelt a.s. zaterdag thuis tegen de trotse medekoploper VVOG uit Harderwijk. De Veluwse ploeg is de competitie uitstekend gestart, staat samen met Spakenburg bovenaan en is nog ongeslagen. De groen-witten behaalden 14 punten uit 6 duels en incasseerden slechts één tegentreffer. ACV staat op de 13e plaats en heeft een goed resultaat nodig om weg te blijven uit de onderste regionen.

Tegenstander VVOG
De 90-jarige Voetbal Vereniging Ons Genoegen is een voetbalbolwerk in de historie van het zaterdagvoetbal. Het grootste succes behaalde de Veluwse club in 1969 toen VVOG algeheel landskampioen werd. In 1997 pakten de Harderwijkers de felbegeerde zaterdagtitel. De naam VVOG als grootmacht in het zaterdagvoetbal werd hiermee nog eens bevestigd. In de landelijke KNVB-beker behaalde de club eveneens successen met als hoogtepunt het bereiken van de achtste finale tegen FC Groningen. In 2003 wonnen de Harderwijkers de districtsbeker Oost en werd de landelijke bekerfinale behaald. De promotie in 2016 naar de Derde Divisie na de gewonnen tweestrijd in de nacompetitie tegen DOVO was een sportief cadeau dat maar al te graag werd uitgepakt. VVOG maakte als promovendus een verdienstelijk debuut op het hogere niveau. De groenhemden kenden een vrij zorgeloos debuutjaar en met de 10e plaats in de eindrangschikking voldeed de selectie ruimschoots aan de verwachtingen. Dit seizoen is handhaving eveneens de doelstelling, waarbij wel met een schuin oog naar het linkerrijtje wordt gekeken. Op termijn willen de Veluwenaren doorgroeien naar een stabiele derde divisionist.
VVOG staat onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Hans van Arum, die Ed Engelkes opvolgde. De 50-jarige voormalige spits van Vitesse, Willem II, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles, was de laatste vier seizoenen oefenmeester van SDV Barneveld.
VVOG hanteert een beleid dat de selectie een sterke lokale en regionale binding moet hebben. De spelersgroep kende enkele mutaties, maar een groot deel van de kern van de selectie bleef in stand. Naast het vertrek van zes spelers stond de komst van zeven nieuwelingen, waaronder verdediger Desmond Sturing (NSC Nijkerk), de ervaren middenvelder Sam Doeve (sv Huizen), spits Guido de Graaf (sv Huizen) en aanvaller Frank Hol (DOVO). Een flinke aderlating was het vertrek naar GVVV van de veelzijdige en veel scorende spits Jeremy de Graaf, vorig seizoen topscorer van de Derde Divisie met 22 goals. De selectie bestaat uit een prima mix van routine en jong talent. Routiniers zijn doelman Frans Koornberg (inmiddels 35 jaar), de kopsterke centrale verdedigers Jan Jurriën Hop en Tim Muller, verdediger Rob van der Sluijs en middenvelders Thomas Vossebelt en Jaime Bruinier.
VVOG maakt tot dusver een uitermate solide indruk. Met effectief resultaatvoetbal werden al vier zeges en twee remises behaald. In deze duels bleef de ijzersterke defensie fier overeind en incasseerde doelman Koornberg slechts één treffer. De ploeg is meesterlijk in efficiëntie en slimheid en vanuit een gesloten defensie vaak dodelijk in de omschakeling. Met meer initiatiefrijk voetbal vanuit balbezit hoopt VVOG de tegenstander te verrassen. Een sterk wapen is de spelhervatting, want de ploeg beschikt over een aantal kopsterke spelers. Clubtopscorer is Pernelly Biya met vier goals.

ACV wil aansluiting houden met de middenmoot
Debutant ACV behaalt tot dusver wisselvallige resultaten in de Derde Divisie. De Asser ploeg weet dat op dit hogere niveau meer gevraagd wordt qua handelingssnelheid, baltempo, scherpte en effectiviteit. Wel is er nog een groot verschil tussen de prestaties in thuis- en uitduels. Alle punten werden thuis behaald en daarmee is ACV op het eigen Catawiki Sportpark nog ongeslagen. In de drie gespeelde uitwedstrijden bleef ACV daarentegen nog puntloos. Twee weken geleden was ACV in het thuisduel tegen nieuwkomer Spijkenisse zeer effectief. In een open wedstrijd had het balvaardige Spijkenisse met een aanvallende spelopvatting een groot veldoverwicht, maar wist het de kansen niet te benutten. In een waar doelpuntenfestijn sloeg ACV op de juiste momenten toe en toonde na tegenslag veerkracht met een fraaie 5-3 zege tot gevolg. De hechte ploeg van trainer Fred de Boer liet zien over veel aanvalskracht te bezitten. De vele tegengoals laten echter ook zien dat de Assenaren in defensief opzicht nog kwetsbaar zijn. Vorige week bleef een solide ACV lange tijd kansrijk in de wedstrijd tegen Capelle en had de Asser ploeg uitzicht op een punt, maar werd uiteindelijk met een nipte 1-0 nederlaag naar huis gestuurd. Hierdoor zakten de Assenaren naar de 13e plaats op de ranglijst met zeven punten uit zes duels. Trainer Fred de Boer zal zaterdag ongetwijfeld weer met een strijdplan komen om VVOG te verrassen.
In het verleden speelde ACV vele, vaak boeiende, duels tegen VVOG. De laatste keer dat beide teams elkaar ontmoeten was in het seizoen 2015/’16. Thuis won ACV met 2-1 en ook in Harderwijk ging de Asser ploeg er met de volle buit vandoor (0-1).

Kan ACV de ongeslagen thuisstatus tegen medekoploper VVOG handhaven ? Met de steun van het publiek zal de ploeg er weer alles aan doen een goed resultaat te behalen. Hopelijk krijgt het publiek een spannende wedstrijd te zien met veel passie, spektakel en aanvallend voetbal. Uiteraard kan ACV de support van de trouwe fans weer goed gebruiken. Steun ACV a.s. zaterdag tegen VVOG !

De wedstrijd ACV –VVOG wordt zaterdagmiddag om 14:30 uur gespeeld op het Catawiki Sportpark in Assen. Scheidsrechter is de heer M.A. Roeleveld uit Vinkeveen.