De Popronde strijkt neer in Assen

9 oktober 8:45

Donderdag 19 oktober: Popronde Assen | 16 locaties | 28 acts | 41 concerten in het centrum van Assen

Voltage, Maurice van Hoek, Five Years Later en 25 andere acts komen op donderdag 19 oktober 2017 naar het centrum van Assen. Maar liefst 16 Asser ondernemers slaan de handen ineen om van de derde Asser editie van dit festival een succes te maken.

Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 14 september tot en met zaterdag 25 november 2017 reizen de 138 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde vindt in Assen plaats op donderdag 20 oktober. Meer dan 45 acts presenteren zich bij de 30 deelnemende locaties.
Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag  en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat en Dotan.

De Locaties
Tijdens de Popronde vormen locaties in en om het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s als New Cafe Image, De Dependance, Herberg De Koppelpaarden, Lodewijk Napoleon en De Witte Bal fungeren ook Antje’s Taverne (aan de Kloekhorststraat), De Nieuwe Kolk en andere bijzondere plekken als Café Krul in het Drents Museum, de winkel van Willem (Marktstraat),  de platenafdeling van Warenhuis Vanderveen en het kantoor van het Dagblad van het Noorden als podium voor dit rondreizende festival. De afterparty (het afsluitende concert) vindt dit jaar weer plaats in Lodewijk Napoleon tussen 01.00 en 02.00. Jermain Bridgewater (hiphop gecombineerd met invloeden uit reggae en wereldmuziek) sluit Popronde Assen editie 2017 op deze locatie af.

Programma Popronde Assen op 19 oktober.
Tijdens Popronde Assen vindt vóór de officiële start van het programma, vanaf 14.00 uur, een 15-tal previews plaats op de cd-afdeling van Warenhuis Vanderveen, tijdens deze previews, miniconcerten van elk 15 minuten, krijg je alvast een voorproefje van wat je ’s avonds kan verwachten in het centrum van Assen. 

Het complete programma is te vinden via de mobiele website https://app.popronde.nl/programma/assen, maar nóg handiger dit jaar is de app van Assen.com. In deze app is een hele handige “Popronde-Assen-Bubbel” te vinden waarin je naast de locaties ook de programmering kunt vinden met daarin ook linkjes van de acts die dit jaar Assen bezoeken, zodat je je goed kunt voorbereiden op het festival.

 Alle concerten zijn gratis toegankelijk!
 Naast Assen strijkt de Popronde dit jaar in Drenthe ook neer in Emmen en in Meppel.

Belangrijke links:
De app Assen.com is te downloaden via:

Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.penthion.assen  

Apple App Store: https://itunes.apple.com/us/app/assen-com/id1126733928

Programma mobiele website: htpp.popronde.nl/programma/assen

Programma: http://www.popronde.nl/steden/assen

Facebook: www.facebook.com/poprondeassen 

Twitter: http://www.twitter.com/PoprondeAssen