Ledenbijeenkomst Rabobank Assen en Noord-Drenthe ‘’een betekenisvolle Coöperatie die 100.000 euro cadeau geeft aan het verenigingsleven”

1 november 9:44

Rabobank Assen en Noord-Drenthe startte maandag 30 oktober de Week van de Coöperatie met een ledenbijeenkomst en de Finale-avond van de Rabobank Clubkas Campagne. 850 bezoekers genoten in theater De Nieuwe Kolk van een zeer gevarieerd programma. Ook ontvingen alle deelnemers van de Rabobank Clubkas Campagne een waardevol cadeau.

Van 30 oktober tot en met 4 november worden er diverse events exclusief voor de 21.000 leden van Rabobank Assen en Noord-Drenthe gehouden. Vanuit de coöperatieve identiteit werkt de bank aan verbindingen tussen klant, bank en samenleving. Tijdens de Week van de Coöperatie krijgen de leden de gelegenheid dit te ervaren. “Het is een blijk van waardering voor u, voor onze leden” zegt directievoorzitter van Rabobank Assen en Noord-Drenthe, Sjoerd Scholte.  “Een week vol activiteiten waarbij kennis verspreiden en kennis delen centraal staat”, aldus Scholte.

Rijk leven
Gastspreker Chris Zegers gaf een inspirerende lezing over het creëren van kansen en denken in mogelijkheden, gebaseerd op zijn ambitie om niet zozeer een succesvolle carrière te hebben als wel een rijk leven aan ervaringen en herinneringen.

Alle kinderen doen mee!
Na een uitleg door directeur Pierre van Hedel, van de landelijke Rabobank Foundation, werd er door de aanwezige leden gestemd op één van de vier programma’s die de komende 3 jaar door de bank met 50.000 euro landelijk wordt ondersteund. Gekozen werd voor het programma ‘alle kinderen doen mee!’. Ondanks dat Nederland één van de rijkste landen ter wereld is, groeien er ruim 400.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Het doel van dit programma is om kinderen de kans bieden om zich te ontwikkelen via sport en culturele activiteiten.

Delen van de winst bij de clubkas

Er waren 336 vertegenwoordigers van verenigingen/stichtingen aanwezig; tijdens deze ledenbijeenkomst werden namelijk ook de waardevolle cheques van de Rabobank Clubkas Campagne uitgereikt. Jaarlijks stelt de bank via deze campagne een deel van de winst, het coöperatief dividend, beschikbaar als extra ondersteuning aan het lokale verenigingsleven. De leden van de bank hebben door te stemmen zelf kunnen beslissen hoe de totale bijdrage van 100.000 euro werd verdeeld.

Felicitaties

Elke stem was geld waard. De meeste stemmen gingen naar Dierentehuis Beilen, gevolgd door Hospice Alteveer uit Assen, Bloemencorso Eelde en voetbalverenigingen Rolderboys en VV Annen. De 100.000 euro is verdeeld over alle deelnemende clubs, ze hebben allemaal een cheque met een bijdrage ontvangen. Directievoorzitter Sjoerd Scholte verraste hen bovendien met een extra cadeau: elke club mocht nog eens 115 euro bij het bedrag optellen, in het kader van het 115 jarig bestaan van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Dit werd uiteraard met gejuich ontvangen. Net zoals de boodschap dat in 2018 het bedrag van de clubkas wordt  opgehoogd naar 150.000 euro.

 Jeugdige omlijsting
Er waren optredens van jeugdorkest TOGIDO uit Eext, jeugdcircus Bombari uit Assen en de jeugdband van de Muzentuin uit Beilen. Prachtig om te zien hoe ons eigen werkgebied, zoveel jeugdtalenten heeft”,  geeft Sjoerd Scholte. De avond is afgesloten met een drankje en hapje en heel veel leuke en boeiende gesprekken met de leden van de bank.

De top 5 van de Rabobank Clubkas Campagne: Dierentehuis Beilen, Hospice Alteveer, Bloemencorso Eelde,VV Rolderboys en VV Annen