15e editie JeugdTheaterFestival Assen in Podium Zuidhaege

18 oktober 9:23

In de herfstvakantie vindt van 21 t/m 28 oktober de 15e editie JeugdTheaterFestival Assen plaats bij Podium Zuidhaege. Van zondag tot en met zondag kunnen kinderen, hun ouders, grootouders en andere begeleiders genieten van een zeer divers theaterprogramma. Een extra feestelijke editie met, naast maar liefst 9 voorstellingen, veel themaworkshops voor kinderen en een foto-expositie door Bert Jippes. Op zondagen in het kader van de ‘Oktobermaand – Kindermaand’ voor de kinderen gratis! Verderop in het seizoen zijn er ter ere van het 15-jarig bestaan nog 3 extra jeugdvoorstellingen te bewonderen

Het festival wordt op zondag 21 oktober om 13:00 uur feestelijk geopend door Bert Naarding, die 15 jaar geleden verantwoordelijk was voor het eerste JeugdTheaterFestival, toen nog in het Mercurius Theater. Dat doet hij door de speciale fototentoonstelling over het JeugdTheaterFestival door Bert Jippes te presenteren. Fotojournalist Jippes legde zich, na zijn werk voor de media, toe op theaterfotografie. Daarnaast is ook een serie foto’s van zijn hand over de Filipijnen te zien.

Bert Naarding: “Het eerste JeugdTheaterFestival was erg spannend: een volle week jeugdtheater. Voor de zaterdag en zondag waren we niet zo bang, maar zouden de mensen wel door de week komen? We kunnen na al die jaren nu rustig stellen dat het antwoord op die vraag een volmondig ‘Ja!’ is.

Programma 
Zondag 21 oktober: Oorkaan met muziektheater ‘Gebroeders Kist’ door Percossa
Maandag 22 oktober: La Melis danstheater met ‘Prinses Palaver Poederneus
Dinsdag 23 oktober: Fratelli Fiasco met clownsspektakel ‘Circo Fiasco’
Woensdag 24 oktober: Theatra met poppentheater ‘Smakelijke Sprookjes
Donderdag 25 oktober: JeanMarie Bevort met pantomimetheater ‘De Dwerg’
Vrijdag 26 oktober: Vertellus met ‘Knuffels van Mol’
Zaterdag 27 oktober: Toon Tellegen & Divertimento met ‘Muziek van Toon’
Zondag 28 oktober: Hilaria met alle genres van theater in ‘Fata Morgana’

Reserveren kan via podiumzuidhaege.nl.

Zaal: Schalm

Aanvang: 15.00 uur (+ op zaterdag extra voorstelling Toon Tellegen om 19:00 uur)

Entree: 18+ €5,00 – t/m 12 jaar €3,50
Op de zondagen voor kinderen gratis