29-08 Feestelijke boekpresentatie Lévi Weemoedt : De scherven van het geluk

8 augustus 8:24

29-08 Feestelijke boekpresentatie Lévi Weemoedt : De scherven van het geluk  –  De mooiste verhalen uitgekozen door Vic van de Reijt

Donderdagavond 29 augustus om 20:00 uur presenteert Lévi Weemoedt zijn nieuwe verhalenbundel “De scherven van het geluk” bij Van der Velde Boeken Assen. Aansluitend is er gelegenheid om met de auteur is gesprek te gaan en het boek te laten signeren.

Terug van weggeweest – in deze drie woorden valt de wederopstanding van Lévi Weemoedt het beste te vatten. Jarenlang was zijn werk een geheimtip onder bevlogen literatuurkenners; maar dankzij de bloemlezing Pessimisme kun je leren! en twee optredens in De Wereld Draait Door beleefden zijn verzen een stormachtige comeback in de boekhandel.

Op donderdag 29 augustus zal zijn nieuwe verhalen bundel “De scherven van het geluk” feestelijk gepresenteerd worden bij Van der Velde Boeken Assen. Na een kort interview door onze huisinterviewer Walter Schlundt Bodien zal Weemoedt voordragen uit zijn nieuwe bundel en is er alle gelegenheid om het boek te laten signeren. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

(Feestelijke boekpresentatie// Interview // Boekverkoop //  Signeren // Datum: donderdag 29 augustus // Aanvang: 20:00 uur ( inloop vanaf 19:30 uur) // Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree : € 5,- // Aanmelden is verplicht i.v.m catering en capaciteit )

De scherven van het geluk  –  De mooiste verhalen uitgekozen door Vic van de Reijt

Oom Izaäk streek met zijn vingers over mijn wang.

‘Wat een rare jongen ben jij toch, hoe ben jij in onze familie terechtgekomen?’ Hij zag mij aan met grote, afwezige ogen. ‘Maar ik mag je wel. Je zult het nog moeilijk krijgen in je leven.’

Behalve dichter is Lévi Weemoedt een groot verhalenverteller, in de beste traditie van auteurs als J.M.A. Biesheuvel en Bob den Uyl. Zijn oeuvre omvat een tiental bundels met meer dan honderd verhalen. De geestigste, de mooiste en de meest melancholieke verschijnen nu in een prachtige editie, samengesteld door Vic van de Reijt, in nauw overleg met de auteur.

‘Geniale humor! Schrijvers van het soort Weemoedt zijn schaars in Nederland.’ – Algemeen Dagblad

‘Als je je twijfels over jezelf en de wereld in zo’n speelse balans van humor en melancholie weet te verbeelden, dan ben je een grote “kleine” schrijver.’ – Het Parool

‘Humoristen van dit gehalte zijn zeldzaam.’ – PZC

Lévi Weemoedt
Lévi Weemoedt, pseudoniem van Izaäk Jacobus van Wijk (1948), is schrijver van tragikomische korte verhalen en gedichten, die hij als geen ander voor publiek ten gehore brengt. Daarnaast schreef hij de roman De ziekte van Lodesteijn, een ‘minor classic’, aldus de kritiek. In 2014 verscheen de bundel Met enige vertraging, en in 2018 stelde Özcan Akyol de bloemlezing Pessismisme kun je leren! samen, die vrijwel meteen een bestseller werd.