400 lokale clubs ontvangen samen € 150.000 van de Rabobank.

2 oktober 10:31
foto’s Marcel J. de Jong fotografie

Tijdens de finale avond van de Rabo Clubkas Campagne heeft het Drents Dierentehuis Beilen € 2.034 in ontvangst mogen nemen. Zij eindigden op de eerste plaats met de meeste stemmen bij de Clubkas Campagne. Leden van Rabobank Assen en Noord-Drenthe mochten een budget van €150.000 verdelen door stemmen uit te brengen over de bijna 400 deelnemende verenigingen en stichtingen. Er zijn in totaal 17.000 stemmen uitgebracht. Naast het Dierentehuis haalden Bloemencorso Eelde en VV Rolder Boys ook veel stemmen op. Zij mochten cheques met waardes van € 1.916,48 en € 1.789,92 mee naar huis nemen.

De uitslag van de Rabo Clubkas Campagne werd bekend gemaakt tijdens de finale avond op 1 oktober in Theater De Nieuwe Kolk in Assen. Alle deelnemende verenigingen en stichtingen uit de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe en Tynaarlo, waren daarbij aanwezig. Deze avond was tevens de start van de Week van de Coöperatie; een week vol evenementen speciaal georganiseerd voor leden van de bank.

Programma met landelijk en lokale talenten
Herbert Dijkstra, sportverslaggever, was de presentator deze avond. De openingsact werd uitgevoerd door Lisanne Dijkstra. Zij speelde het Meisje van Yde tijdens het buitentheater spektakel afgelopen zomer. Inmiddels is zij sinds afgelopen vrijdag ook bekend van The Talent Project van RLT 4. Daarnaast ontving Herbert onder meer paralympiër Bibian Mentel, zevenvoudig Olympisch kampioene, die aan het publiek de boodschap meegaf om niet te denken in beperkingen, maar in mogelijkheden. Dit geldt natuurlijk ook voor een bestuur van een vereniging of stichting. Directeur NOC*NSF Gerard Dielessen complimenteerde de verenigingen en stichtingen met hun inzet en moedigde hen aan om er voor te zorgen dat het bestaansrecht van deze clubs gewaarborgd blijft. Dit ook voor de leefbaarheid in de dorpen. RTV Drenthe sportverslaggevers René Posthuma en Niels Dijkhuizen verzorgden een kort intermezzo over hun ervaringen bij RTV Drenthe Sport. Eigenlijk was het een avond met een programma vol met landelijke en lokale talenten.

Leden verdelen de winst
Rabobank Assen en Noord Drenthe draagt het verenigingsleven een warm hart toe. Jaarlijks wordt een deel van de winst – het zogenaamd coöperatief dividend – verdeeld in de lokale gemeenschap. De basisgedachte van de campagne is dat leden van Rabobank Assen en Noord-Drenthe inspraak hebben op de verdeling van een gedeelte van de winst van de bank. Deze winst vloeit zo terug naar het lokale verenigingsleven. Hoe meer stemmen een vereniging of stichting binnenhaalt, hoe hoger het bedrag is dat de vereniging of stichting in ontvangst mag nemen. ‘Het is mooi om te merken hoe de Rabobank Clubkas Campagne is gaan leven bij de verenigingen en stichtingen van onze bank’ geeft directievoorzitter, Sjoerd Scholte aan. ‘Het is een campagne, waarmee wij als coöperatieve bank met behulp van ledeninvloed het lokale verenigingsleven in onze regio willen steunen. In totaal heeft 27% van onze leden een stem uitgebracht. Daar mogen we trots op zijn!’ De volledige uitslag is te vinden op de website van de bank: www.rabobank.nl/assennd.