ACV krijgt ODIN ’59 op bezoek

31 januari 15:39

Aanstaande zaterdag speelt ACV op het eigen Catawiki Sportpark tegen ODIN ’59. De ploeg van trainer Fred de Boer boekte afgelopen zaterdag een overwinning op Capelle en steeg twee plaatsen op de ranglijst. ODIN ’59 speelde verdienstelijk gelijk (1-1) tegen Harkemase Boys. De wedstrijd eerder dit seizoen in Heemskerk werd gewonnen door ODIN ‘59. Kan ACV thuis revanche nemen?

Tegenstander ODIN ‘59

ODIN ‘59 werd, zoals de naam al doet vermoeden, opgericht in 1959 en is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de grootste zaterdagclubs uit haar regio. Langzaam maar zeker is het eerste elftal van de geelblauwen opgeklommen naar de hoogste regionen van het amateurvoetbal. Na een jarenlang verblijf in de derde klasse werd in 1999 de stap gezet naar de tweede klasse. Twee jaar later werd er al weer een promotie gevierd en bereikte de club de eerste klasse. In 2009 volgde de stap naar de Hoofdklasse, destijds het hoogste amateurniveau. In 2016 kon er na het kampioenschap in de Hoofdklasse A weer een feestje gevierd worden. De promotie naar de Derde Divisie was een feit. In het eerste seizoen in de Derde Divisie eindigde de ploeg uit Heemskerk op de 15e positie. Dat betekende dat er nacompetitie gespeeld moest worden om degradatie te voorkomen. In die nacompetitie werden Achilles Veen en Ter Leede opzijgezet zodat ODIN ’59 ook dit seizoen in de Derde Divisie present is. Een prima prestatie van de Heemskerkers.

Trainer van ODIN ’59 is Richard Plug. In de jaren ’90 was hij als voetballer actief bij Telstar, FC Zwolle en Dordrecht ’90. Na zijn actieve voetbalcarrière stapte hij al snel het trainersvak in. Maar liefst 8 jaar stond hij aan het roer bij VSV uit Velserbroek. Vervolgens ging hij aan de slag bij De Kennemers waar hij 4 jaar actief was. Sinds 2015 is hij succesvol oefenmeester van ODIN ’59. De geboren Velsenaar beschikt over een uitgebalanceerde selectie. De geelblauwen zijn een zeer hecht collectief en dientengevolge lastig te bestrijden. Dat heeft ook Spakenburg dit seizoen ondervonden. Uit en thuis werd de koploper van de Derde Divisie verslagen. ODIN ’59 staat momenteel op de 11e plaats van de ranglijst met 25 punten uit 19 wedstrijden. Een mooie positie voor de club uit Heemskerk.

Selectie ODIN ’59 (bron www.odin59.nl)

Selectie ODIN ’59 (bron www.odin59.nl)

Eerder dit seizoen

Op Sportpark Assumburg in Heemskerk liep ACV eerder dit seizoen tegen een 4-0 nederlaag op. De thuisploeg kwam al in de 7e minuut op voorsprong via Ahmed al Mahdi. De eerste helft ging verder gelijk op maar goals vielen er niet te noteren. Al in de eerste minuut na rust verdubbelde Milo Cremers de score voor de Heemskerkers. Na dit doelpunt leek ACV uit het veld geslagen en kon ODIN ’59 uitlopen naar 4-0. ACV heeft thuis dus wat recht te zetten.

Jonah van der Werf in actie tegen ODIN ’59 eerder dit seizoen (foto: Bennie de Boer)

Jonah van der Werf in actie tegen ODIN ’59 eerder dit seizoen (foto: Bennie de Boer)

ACV sterk op eigen veld

ACV boekte afgelopen zaterdag een belangrijke zege. Op eigen veld wonnen de Assenaren met 4-1 van Capelle. Ondanks een vroege voorsprong van de bezoekers kon thuisploeg na 90 minuten drie punten toevoegen aan het totaal. Het was Olaf van der Sande die Capelle in de 14e minuut naar een 0-1 voorsprong schoot. Tien minuten later bracht Daniël Schans ACV op gelijke hoogte. Kort voor rust scoorde Marco van der Heide de 2-1. Dit was tevens de ruststand. Na ruim een uur spelen was het Erik Eleveld die de ploeg van trainer Fred de Boer naar 3-1 schoot. Capelle was daarna niet meer bij machte het ACV nog lastig te maken. In de extra tijd maakte Dennis Molema nog de 4-1. Een verdiende zege voor ACV.

Pascal Huser in duel met Jami Jaliens tijdens ACV – Capelle (foto: Bennie de Boer)

Pascal Huser in duel met Jami Jaliens tijdens ACV – Capelle (foto: Bennie de Boer)

Trainer Fred de Boer was na afloop van de wedstrijd tevreden maar bleef ook realistisch. In een interview met ACV TV keek hij alvast vooruit naar het duel tegen de club waar hij in een ver verleden als trainer aan het roer stond. “Volgende week hebben we een betere tegenstander, ODIN ’59. Het is mijn oude club. De vorige keer was het een leuke reünie maar een hele zure wedstrijd van onze kant en van ODIN heel knap en zakelijk. We kunnen onze borst nat maken. Maar goed, we spelen weer op onze thuishaven en daar laten we op gras iets andere duels zien. ODIN zal dus deze week wel op gras gaan trainen. Ze trainen normaal waarschijnlijk alleen op kunstgras, dus dat zal voor hun ook een andersoortige wedstrijd zijn.” Op eigen veld heeft ACV dit seizoen veel punten gepakt met spectaculair en wilskrachtig voetbal. Het Asser publiek staat altijd als een echte 12e man achter de ploeg zodat elke tegenstander het tot nu toe zeer lastig heeft gehad in Assen. Kan ACV zaterdag wederom een overwinning behalen? Uiteraard kan ACV de support van de trouwe fans weer goed gebruiken. Steun ACV aanstaande zaterdag in de belangrijke wedstrijd tegen ODIN ’59!

De wedstrijd ACV – ODIN ’59 wordt zaterdagmiddag om 14:30 uur gespeeld op het Catawiki Sportpark in Assen. Scheidsrechter van dienst is de heer T.R. Winkel uit Leermens.

Voorbeschouwing: Sander Crajé