ACV krijgt SDC Putten op bezoek

15 november 9:24

Komende zaterdag besluit ACV het drieluik van opeenvolgende thuisduels in de competitie tegen SDC Putten. De Veluwenaren staan momenteel onder in de middenmoot op de 12e plaats. De kersverse koploper ACV heeft inmiddels de eerste periodetitel op zak en staat voor de uitdaging de koppositie te verstevigen.

Tegenstander SDC Putten

Sterk Door Combinatie uit Putten pendelde regelmatig heen en weer tussen hoofdklasse en eerste klasse. Vanaf 2013 speelt de Veluwse ploeg met wisselend succes weer in de hoofdklasse. De blauwhemden eindigden de laatste vijf seizoenen telkens in de middenmoot. De ambitie is een stabiele hoofdklasser te blijven met zoveel mogelijk eigen jongens. Voor het tweede seizoen is Michael van den Berg hoofdtrainer van SDC Putten. De volgers van het zaterdagvoetbal kennen de coach ongetwijfeld nog als speler van grootmacht IJsselmeervogels, waar hij als rechtsback vijftien jaar actief was en grote sportieve successen meemaakte.

Doelstelling dit seizoen is om met zoveel mogelijk Puttense spelers zich te handhaven en bij voorkeur te eindigen in het linkerrijtje. SDC Putten kent een moeizame start met enigszins tegenvallende resultaten. De blauw-witten wonnen deze competitie twee keer, een riante 6-1 thuiszege op SC Genemuiden werd twee weken geleden gevolgd door een 3-0 thuisoverwinning op hekkensluiter DETO Twenterand. SDC Putten is tot verrassingen in staat en is dan ook een niet te onderschatten tegenstander.

De Puttense selectie kende de nodige mutaties. Er vertrokken vijf spelers, waaronder doelman Manuel Hoogewoning en middenvelder Jerry Geurtsen naar streekrivaal Sparta Nijkerk. Daartegenover stond de komst van zeven nieuwe spelers van buitenaf. Meest opmerkelijke aanwinst is spits Rob Knul, gerespecteerd goalgetter, die overkwam van SDV Barneveld en dit seizoen al 9 keer doeltreffend was. Ook aanvaller Wilbert Thomassen (De Valleivogels) beschikt met 5 goals over scorend vermogen. Doelman Martin van Barneveld kwam over van Derde Divisionist Hercules. De ploeg van trainer Michael van den Berg beschikt over veel routine, waaronder de beide broers Sander en Martijn Duits. Middenvelder Sander Duits heeft een profverleden bij onder andere De Graafschap, Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk. Centrale verdediger Martijn Duits speelt inmiddels voor het 13eseizoen bij de blauwhemden. Andere bekende spelers zijn de verdedigers Thomas Amende, Iwan Bos (12e seizoen), Rob Buter en middenvelder Kees Pluim (11e seizoen). De Veluwse ploeg leunt op een goede organisatie, is tot goed combinatievoetbal in staat en beheerst het moderne omschakelvoetbal: bal veroveren, razendsnel omschakelen en snel voor de goal verschijnen.

Teamfoto SDC Putten seizoen 2018/’19 (foto: SDC Putten)
Teamfoto SDC Putten seizoen 2018/’19 (foto: SDC Putten)

ACV wil zich blijven doorontwikkelen

Vorige week bekroonde ACV een ijzersterke serie, 7 duels – 19 punten – doelcijfers 16-3, met winst van de eerste periodetitel en de fraaie koppositie in de Hoofdklasse B. Het inhaalduel tegen titelkandidaat SC Genemuiden was een spannende wedstrijd met goed voetbal en kansen over een weer. Na een 1-1 ruststand maakte de ploeg van trainer Fred de Boer in de slotfase het karwei vakkundig af door een prachtige kopbal van aanvoerder Gibril Sankoh en een fraai slotakkoord van invaller Arjen Hagenauw (3-1). Het was een fantastische teamprestatie van een sterk collectief. Hierdoor is ACV in ieder geval verzekerd van deelname aan de nacompetitie voor een felbegeerde plek in de Derde Divisie. De Asser ploeg verkeert in goede vorm en zal de stijgende lijn willen voortzetten om in ieder geval de koppositie vast te houden, maar ook om het spel te verbeteren. Tegen SDC Putten is een goede organisatie, concentratie en waakzaamheid zeker geboden!

ACV – SDC Putten 0-1, 12-11-2016 (foto: Bennie de Boer)
ACV – SDC Putten 0-1, 12-11-2016 (foto: Bennie de Boer)

Vanaf 1979 heeft ACV 18 duels gespeeld tegen SDC Putten. De Asser ploeg bleef vaak aan de goede kant van de score. De laatste keer ontmoetten beide clubs elkaar in het seizoen 2016/’17. Thuis verloor ACV met 0-1, terwijl op het vernieuwde sportpark ‘Putter Eng’ de Asser ploeg met 1-3 won. Als ACV weer met de juiste instelling, scherpte en concentratie speelt, behoort een goed resultaat zaterdag weer tot de mogelijkheden. Steun de ploeg van Fred de Boer in de strijd om drie punten!

De wedstrijd ACV – SDC Putten wordt zaterdagmiddag om 14.30 uur gespeeld op het Catawiki Sportpark in Assen en staat onder leiding van scheidsrechter L. Timmer uit Apeldoorn

Voorbeschouwing: Eelco Brinkman