ACV sluit 2018 af tegen Groen Geel

19 december 10:32

Aanstaande zaterdag speelt ACV de laatste officiële wedstrijd van 2018. Op het eigen Catawiki Sportpark ontvangt de ploeg van trainer Fred de Boer het Groningse Groen Geel. De twee teams zullen in de tussenronde van het districtsbekertoernooi uit gaan maken wie zich plaatst voor de derde knock-outronde. De bekerwedstrijd is een weerzien met oude bekenden. De selectie van Groen Geel herbergt namelijk drie oud-ACV’ers. Kortom een mooie slotwedstrijd van 2018.

Tegenstander Groen Geel

Groen Geel is een voetbalvereniging uit Groningen met voornamelijk (ex)studenten en starters als leden. In 2008 werd er gestart met een zaterdagafdeling en vanaf dat moment ging het hard met de club. Naast een groei in het ledenbestand werd er ook op sportief vlak een flinke groei doorgemaakt. Na gestart te zijn in de 6e klasse werd binnen 8 jaar tijd in 2015 de 1e klasse bereikt. Een prestatie om trots op te zijn. Alle promoties werden bereikt onder de bezielende leiding van trainer Neal Haan. Nadat Haan in 2015 afscheid nam ging het sportief langzaam bergafwaarts. Inmiddels heeft de club twee degradaties achter de rug en komt het nu uit in de 3e klasse C. In deze competitie spelen onder andere ook LTC en Achilles 1894 (zaterdag). Afgelopen zomer kwam succestrainer Neal Haan terug en heeft de club als doelstelling om te promoveren naar de 2e klasse. Kijkend naar de selectie zou dat geen probleem moeten zijn. Oefenmeester Haan kan putten uit een team met ruime ervaring in de top van het amateurvoetbal. Daarbij ook drie spelers met een verleden bij ACV. Oud eerste elftal spelers Jelle Teitsma, Haaye Feenstra en Thomas Metzemaekers zijn sinds dit seizoen actief in het vlaggenschip van de Groningse club. Daarnaast kwamen deze zomer Erik Nederhoed (Be Quick 1887) en Jorco van Hezel (Harkemase Boys) de gelederen versterken.

In de competitie staat Groen Geel momenteel op de derde plaats achter nummer twee Zuidhorn en koploper SC Loppersum. Er werd slechts één keer verloren. Vier gelijke spelen zorgen er voor dat de SC Loppersum een voorsprong heeft kunnen opbouwen van vier punten. In het districtsbekertoernooi heeft Groen Geel laten zien elke tegenstander aan te kunnen. Na het overleven van de poulefase werd er in de eerste twee knock-outrondes gewonnen van respectievelijk zondag eersteklasser WVV en zondag hoofdklasser Be Quick 1887. Een zeer goede prestatie van de manschappen van Neal Haan.

In de voorbeschouwing van Groen Geel is te lezen dat een aantal spelers niet beschikbaar is bij de Groningers. “De linkerflank Ludwig / De Vries bivakkeert nog in het buitenland. Jorco van Hezel staat op de lange latten. En Jelle Teitsma staat minimaal zes weken aan de kant met ingescheurde enkelbanden. Hoopvol is de terugkeer van Mike ‘Messi’ Hoeksema, die zaterdagavond in ieder geval buiten het veld liet zien in grote vorm te zijn.”  Vanaf deze plaats wensen wij Jelle Teitsma uiteraard veel beterschap toe. We vertrouwen er op dat hij zijn (oud) teamgenoten vanaf de tribune als neutrale toeschouwer komt aanmoedigen.

Selectie Groen Geel (bron: www.groen-geel.nl)

Selectie Groen Geel (bron: www.groen-geel.nl)

ACV wil met goed gevoel de winterstop in

Na het winnen van de periodetitel gaat het wat moeizamer met ACV. In de competitie werd er tweemaal verloren, tweemaal gelijk gespeeld en één keer gewonnen. De vele blessures lijken de ploeg van Fred de Boer parten te spelen. Toch staat er elke week weer een team dat strijdt voor een goed resultaat wat zeker niet onvermeld mag blijven. Afgelopen zaterdag was Sparta Nijkerk met 2-0 te sterk. Na ruim tien minuten schoot Frank Heus de thuisploeg uit de eerste de beste mogelijkheid naar een 1-0 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft leek Justin Mulder ACV op gelijke hoogte te brengen. Zijn inzet trof de paal zodat de oranjehemden opgelucht kon ademhalen. Uit een snelle omschakeling na een corner van ACV scoorde Sparta Nijkerk de 2-0. Donny van der Wal schoot van afstand raak. ACV probeerde nog van alles maar kon geen bres slaan in de goed georganiseerde defensie van de Spartanen.

Het bekertoernooi kent voor ACV dit seizoen een voorspoedig verloop. In de eerste ronde werd er ruim gewonnen van LEO Loon (9-0) en in de tweede ronde werd PKC ’83 met 3-0 verslagen. Om met een goed gevoel de winterstop in te gaan zou het mooi zijn als zaterdag de tussenronde tegen Groen Geel winnend kan worden afgesloten.

Koen Steg in actie tegen PKC ’83 (foto: Bennie de Boer)

Koen Steg in actie tegen PKC ’83 (foto: Bennie de Boer)

Kan ACV de derde ronde van het toernooi om de districtsbeker bereiken? De steun van de supporters is van harte welkom. Kom ook en support ACV!

De wedstrijd ACV – Groen Geel wordt zaterdag om 14:30 uur gespeeld op het Catawiki Sportpark te Assen. Scheidsrechter is de heer R. Werkhoven uit Groningen.