ACV speelt thuis degradatiekraker tegen Capelle

24 januari 9:22

ACV speelt aanstaande zaterdag thuis de belangrijke wedstrijd tegen naaste concurrent Capelle. Beide ploegen staan in de onderste regionen en hebben de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. De Rijnmondclub heeft slechts één punt voorsprong op ACV, maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. Bij winst passeert de Asser ploeg Capelle op de ranglijst.

Tegenstander Capelle

Capelle promoveerde in 1992 naar het hoogste amateurniveau. In de laatste twee decennia behaalde de club uit de Stadsregio Rotterdam enkele periodetitels en eindigden de groenhemden vier keer op de tweede plaats in de eindrangschikking. Capelle plaatste zich in 2010 als eerste club voor de nieuwe Topklasse, waarin het als vaste waarde overigens een bescheiden rol speelde. Vorig jaar was een lastig seizoen voor de Slotbewoners in de nieuwe Derde Divisie met een 12e plaats in de eindrangschikking. Met een bescheiden begroting hoopt Capelle zich dit seizoen te handhaven.

Hoofdtrainer is Winand van Loon, ex-prof van o.a. Excelsior en eerder oefenmeester bij onder meer VVGZ, Heerjansdam en XerxesDZB, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de club uit het Rijnmond. Een groot deel van het basisteam van vorig jaar bleef in stand en werd op een aantal plekken versterkt. De kwalitatief brede selectie bestaat uit een mix van routine en jeugdig talent, waaronder de aanwinsten Bram van Eijk (Jong FC Utrecht), Jelle Pollemans (Excelsior), Jorn van Lunteren (Rijnsburgse Boys) en Angelmo Vyent (Scheveningen). Bekendste spelers in de selectie zijn routinier Gertjan Rothman, bezig aan zijn elfde seizoen, Jamie Jaliens, Frank Karreman (o.a. ex-FC Emmen), Wilmer Kousemaker, Carlo de Reuver en Tim Vincken (ex-Feyenoord). Clubtopscorer is Olaf van der Sande met vijf goals. De groenhemden beschikken over een solide defensie en zijn een lastige tegenstander om te verslaan.

Capelle heeft een wisselvallige eerste seizoenshelft achter de rug. Na een redelijke seizoenstart zakte de ploeg steeds verder af naar de onderste regionen. Vooral in de thuisduels presteren de groen-zwarten ondermaats met slechts vijf punten uit acht duels. Wel behaalden de Rijnmonders na vijf opeenvolgende nederlagen een knappe 0-2 zege bij Quick Boys. Het gebrek aan scorend vermogen hoopt de club op te lossen met de tussentijdse transfer van aanvaller Steven Olsthoorn, vorig seizoen topscorer bij FC Lisse en tot voor kort spelend voor Tweede divisionist Koninklijke HFC.

Na de korte winterstop speelde Capelle 2-2 gelijk in de Rijnmondderby tegen Spijkenisse, gevolgd door een 1-2 nederlaag vorige week in de regioderby tegen ASWH. Door deze resultaten staat Capelle op een 15e plaats met slechts één punt voorsprong op ACV. Wel hebben de groenhemden nog twee inhaalwedstrijden te spelen: op 10 februari uit tegen DOVO en op 27 februari thuis tegen hekkensluiter Magreb’90.

Selectie vv Capelle (bron: www.bc-vvcapelle.nl)

Selectie vv Capelle (bron: www.bc-vvcapelle.nl)

ACV heeft dringend goed resultaat nodig

Twee weken geleden speelde ACV een prima wedstrijd tegen topploeg Quick Boys, maar de gedreven Asser ploeg werd niet beloond voor het goede spel en incasseerde een 2-4 thuisnederlaag. In dit duel bleek weer eens dat ACV goede tegenstand kan bieden als het met veel passie en inzet speelt. Diverse scoringskansen werden helaas niet benut, maar het was wel een nederlaag met perspectief. Vorige week bleef ACV opnieuw in een uitwedstrijd met lege handen. Het lastige uitduel tegen Scheveningen ging met 2-1 verloren, dit betekende de zesde nederlaag op rij voor de Assenaren. Aangezien de overige staartploegen eveneens averij opliepen, werd de achterstand op alle directe concurrenten gelukkig niet vergroot. ACV staat door een iets minder doelsaldo dan Spijkenisse net onder de degradatiestreep. De Asser ploeg moet vertrouwen blijven houden en hoopt zaterdag voor de sportieve kentering te zorgen in het cruciale duel om klassebehoud tegen Capelle. Eind september vorig jaar speelden ACV en Capelle voor het eerst in competitieverband tegen elkaar. In Capelle hield de Asser ploeg een uur goed stand, maar een prima individuele actie van Kelvin Kalika bezorgde Capelle de volle winst (1-0).

Spelfragment Capelle – ACV 1-0, 30 september 2017 (foto: Bennie de Boer)

Spelfragment Capelle – ACV 1-0, 30 september 2017 (foto: Bennie de Boer)

Kan ACV zaterdag zorgen voor de sportieve ommekeer? Met de steun van het publiek zal de ploeg er weer alles aan doen een goed resultaat te behalen. Hopelijk krijgt het publiek een spannende wedstrijd te zien met veel passie, spektakel en aanvallend voetbal.  Uiteraard kan ACV de support van de trouwe fans weer goed gebruiken. Steun ACV aanstaande zaterdag in de belangrijke wedstrijd tegen Capelle!

De wedstrijd ACV –Capelle wordt zaterdagmiddag om 14.30 uur gespeeld op het Catawiki Sportpark in Assen. Scheidsrechter is de heer S. Berben uit ‘s-Gravenmoer.

Voorbeschouwing: Eelco Brinkman