ACV speelt thuis klassieker tegen WHC

18 oktober 7:44

ACV speelt komende zaterdag thuis de in ere herstelde klassieker tegen WHC uit Wezep. De Veluwse ploeg promoveerde via de nacompetitie en beleeft een moeizame herstart in de Hoofdklasse. De blauw-witten behaalden vorige week eindelijk de eerste overwinning en verlieten daarmee de laatste plek. ACV is inmiddels drie duels rij ongeslagen en staat in de subtop op de 5e plek. Om de aansluiting met de bovenste ploegen te houden, is een driepunter tegen promovendus WHC noodzakelijk.

Tegenstander W.H.C.

De Wezep-Hattemerbroek-Combinatie heeft een indrukwekkende erelijst in de rijke clubhistorie. De club behaalde vooral successen in de jaren zestig met kampioenschappen in 1964, 1966, 1967, 1968 en 1970. Een zaterdagtitel hebben de Wezepers in die tijd nooit behaald. In 1971 won de club de landelijke zaterdagbeker en in 2006 de districtsbeker Oost. In 2011 en 2012 was WHC dichtbij promotie naar de topklasse. Naast de sportieve hoogtepunten met vele periodetitels waren er ook enkele degradaties, voor het laatst in 2015. Na drie seizoenen in de eerste klasse, promoveerde WHC afgelopen zomer weer naar de Hoofdklasse na winst in de finale van de nacompetitie tegen Sportlust ’46. De blauwwitten zijn weer terug van weggeweest op het niveau, waar de club thuishoort. WHC wil bouwen aan een stabiele toekomst met perspectief. De Veluwse ploeg zal zich dit seizoen vooral richten op handhaving. Dit zal nog een lastige klus worden, want WHC beleeft een moeizame rentree in de Hoofdklasse.

Afgelopen zomer onderging de ploeg een behoorlijke gedaantewisseling met vele spelersmutaties. Het vertrek van ondermeer de kleurrijke Adi Draganovic (naar Go Ahead Kampen), Jasper van der Stouw (Berkum) en Menno Kamphuis (Excelsior ’31) werd gecompenseerd met de komst van onder andere Kevin Coenraad (Go Ahead Kampen), Hüseyin Güveli (csv Apeldoorn), Jochem Oude Booyink (DOS’37) en Melvin Velthuis (Excelsior ’31). Hoofdtrainer is Wiljan Mossing Holsteyn, voor het derde seizoen actief bij de blauwwitten. Hij wordt dit seizoen geassisteerd door Henk Buimer, die hij nog kent van zijn tijd in de technische staf bij Flevo Boys. Na één schamel punt uit de eerste zes duels, behaalde WHC vorige week tot opluchting van de blauw-witten de eerste seizoensoverwinning na een treffer in blessuretijd tegen SDC Putten. Hierdoor werd de rode lantaarn overgedragen aan DETO Twenterand, de andere promovendus. Hoewel WHC tot op heden de meest tegengoals incasseerde, wisten de aanvallers van de Veluwse ploeg het net al veelvuldig te vinden. Jelle Post (4 goals) en Jonathan van Marle (3 goals) zijn spelers om in de gaten te houden.

Selectie WHC 2018-2019 (bron: www.whcwezep.nl)

Selectie WHC 2018-2019 (bron: www.whcwezep.nl)

ACV wil goede reeks voortzetten

Na de fraaie 2-0 thuiszege op Staphorst, de eerste overwinning op het vernieuwde hoofdveld, speelde ACV vorige week in Doorwerth de lastige wedstrijd tegen de sterke debutant Duno D. De ambitieuze Gelderse ploeg heeft vele oud-profs in de gelederen en kan dit seizoen wel eens voor een verrassing zorgen. ACV had het lastig in de eerste helft, de Asser ploeg stond regelmatig onder druk, maar hield keurig stand. Na de hervatting kwam ACV enkele keren dreigend door, maar wist uiteindelijk niet te scoren. Bovendien voorkwam Ben Wormmeester met een fantastische redding dat de thuisploeg er bij een unieke scoringskans alsnog met de volle buit vandoor ging. Al met al toonde ACV zich tevreden met de doelpuntloze remise. Bovendien was er een fraai debuut in de hoofdmacht van de pas 17-jarige spits Leon Santema.

De Assenaren zijn inmiddels drie duels op rij ongeslagen en incasseerden in die duels geen enkele tegentreffer. ACV staat in de subtop op de 5e plaats en zal de goede reeks willen voortzetten om in het spoor te blijven van koploper Urk en aansluiting te houden met de bovenste ploegen. WHC zal na de winst vorige week met enig vertrouwen afreizen naar de Drentse hoofdstad.

Het duel ACV-WHC is een echte klassieker. De clubs speelden al meer dan 50 onderlinge competitieduels. Dit waren meestal boeiende confrontaties met een spannend scoreverloop. De laatste confrontaties dateren uit het seizoen 2014/’15. In Wezep was WHC met 2-1 te sterk, thuis won ACV met 3-1.

Spelmoment duel ACV - WHC 0-2, 22 maart 20 mei 2014 (foto: Bennie de Boer)
Spelmoment duel ACV – WHC  0-2, 22 maart 20 mei 2014 (foto: Bennie de Boer)

Kunnen de blauw-zwarten in de klassieker tegen WHC opnieuw een thuiszege behalen? Voor ACV is de steun van het trouwe publiek zaterdag weer bijzonder welkom. Kom ACV zaterdag aanmoedigen!

De wedstrijd ACV – WHC wordt zaterdagmiddag om 14.30 uur gespeeld op het Catawiki Sportpark in Assen. Scheidsrechter is de heer R. Groenewegen uit Delfzijl.