ACV thuis tegen koploper Jong Almere City FC

29 november 13:35

ACV speelt komende zaterdag thuis tegen de verrassende en trotse koploper Jong Almere City FC. De talentvolle polderploeg is bezig aan een ijzersterk seizoen. De Flevolanders hebben een voorsprong van maar liefst vier punten op topfavoriet Spakenburg, wonnen eerder de eerste periodetitel en zijn dus al verzekerd van deelname aan de play-offs voor een plek in de Tweede Divisie. ACV speelt erg wisselvallig en heeft de punten hard nodig in de strijd om lijfsbehoud. De Asser ploeg beschikt nog steeds over een ongeslagen thuisstatus en hoopt zaterdag op een daverende stunt tegen de koploper.

Tegenstander Jong Almere City FC

Almere City FC speelt vanaf 2005 betaald voetbal. De Flevolandse club was onderdeel van de omnisportvereniging Omniworld en speelde tot 2010 onder de naam FC Omniworld in de Jupiler League. Vanaf het seizoen 2010/2011 werd de naam gewijzigd in Almere City FC. Vorig seizoen debuteerde Jong Almere City FC in de Derde Divisie. Lange tijd leek de Almeerse beloftenploeg een zekere degradant want de ploeg van trainer René Koster stond in de winterstop nog troosteloos onderaan. Dankzij een ijzersterke eindsprint, met maar liefst zeventien punten uit de laatste acht duels, wisten de polderbewoners zich uiteindelijk rechtstreeks te handhaven op een veilige 14e plaats. Clubtopscorer Jasper Waalkens vertrok in de transferperiode naar Spakenburg.

Het niveau van de talentvolle polderploeg ligt dit seizoen aanmerkelijk hoger. Na een valse start in de competitieouverture (2-4 verlies tegen Harkemase Boys), bleven de roodhemden tot op heden zelfs ongeslagen met tien overwinningen en twee gelijke spelen, waaronder een 8-1 zege op Spijkenisse. Een fantastische reeks met de fraaie koppositie als gevolg. Twee weken geleden wonnen de Almeerders thuis met 4-2 van VVOG en hierdoor veroverde de ploeg de eerste periodetitel. In uitduels zijn de Almeerse talenten nog ongeslagen.

 

Dit seizoen staat Jong Almere City FC onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Ivar van Dinteren. De 38-jarige inwoner van Bussum is tevens hoofdtrainer van zondaghoofdklasser SDO uit zijn woonplaats. Hiervoor was hij hoofdtrainer en technisch manager bij Dayton Dutch Lions FC in de Verenigde Staten en daarna jeugdtrainer bij PEC Zwolle. Als profvoetballer kennen we hem nog als speler van FC Groningen en FC Zwolle.

De Flevolandse selectie heeft veel voetballend vermogen en beschikt over een gevaarlijke voorhoede. Met aanvallers Silvester van der Water en Khalid Tadmine is er veel scorend vermogen in de ploeg. Het Almeerse beloftenteam is met afstand de meest productieve ploeg met 36 gescoorde goals. Enkele spelers maken tevens deel uit van de selectie van de hoofdmacht, waaronder doelman Mike Grim, Delvechio Blackson en Anass Ahannach. Dispensatiespelers van de Jupiler League club als Dennis van der Heijden en Sherjill Mac-Donald maakten reeds hun opwachting in de beloftenploeg.

Selectie Jong Almere City FC, seizoen 2017/2018 (bron: clubfotograaf Ron Baltus)

Selectie Jong Almere City FC, seizoen 2017/2018 (bron: clubfotograaf Ron Baltus)

ACV hoopt op een stunt tegen de koploper

ACV weet inmiddels dat het elke wedstrijd tot de bodem moet gaan om in de Derde Divisie resultaat te behalen. De Asser ploeg speelt nog erg wisselvallig, waarbij het opvallend is dat tot dusver alle punten thuis zijn behaald. De Assenaren hebben in de zes gespeelde thuisduels maar liefst veertien punten behaald en nog geen enkele nederlaag geleden. Dit waren spectaculaire duels, waar ACV in het vertrouwde blauwzwarte thuistenue op het eigen natuurgras met veel passie speelde.

Twee weken geleden behaalde ACV een uitermate belangrijke 2-1 zege op de beloftenploeg van FC Volendam. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd speelde de Assenaren als sterk collectief met veel inzet en beleving. Vooral in de tweede helft, waarin een 0-1 achterstand ongedaan werd gemaakt, speelde ACV weer als vanouds met veel pressie, passie en de juiste teamspirit. Dit resulteerde in een sportieve ommekeer en kreeg de ploeg uiteindelijk de beloning waar het vanwege de strijdlust recht op had. Na twee opeenvolgende nederlagen was de fraaie 2-1 zege goed voor het Asser moraal.

Vorige week hoopte de ploeg van Fred de Boer tegen directe concurrent ONS Sneek op de eerste punten in een uitduel deze competitie. Ondanks de goede bedoelingen maakte ACV een machteloze indruk. De ploeg moest opnieuw een teleurstellende en verdiende nederlaag incasseren (4-1) en keerde weer puntloos terug naar Assen. Door het verlies en de ongunstige uitslagen op de andere velden is ACV nadrukkelijk in de gevarenzone terecht gekomen. De Assenaren staan op de 13e plaats met 14 punten uit 13 duels. Een goed resultaat is dan ook nodig om weg te komen uit de onderste regionen. De Assenaren hopen zich vanmiddag te revancheren en de ongeslagen thuisstatus te handhaven.

 

Ontlading bij ACV na de winnende treffer tegen Jong FC Volendam, 18 november 2017 (foto: Bennie de Boer)

Ontlading bij ACV na de winnende treffer tegen Jong FC Volendam, 18 november 2017 (foto: Bennie de Boer)

In de clubhistorie speelde ACV nog nooit tegen Jong Almere City FC en zijn de beloften voor de Assenaren dus een onbeschreven blad. Er ligt een mooie uitdaging om de Almeerse koploper de eerste uitnederlaag te bezorgen. Kunnen de blauw-zwarten zorgen voor een daverende stunt door de koploper punten af te pakken? Hopelijk krijgt het publiek weer een spannende wedstrijd te zien met veel spektakel en aanvallend voetbal.

ACV rekent aanstaande zaterdag weer op de steun van de trouwe fans voor een goed resultaat. Kom daarom naar het Catawiki Sportpark en laat je als twaalfde man horen!

De wedstrijd ACV – Jong Almere City FC wordt zaterdagmiddag om 14.30 uur gespeeld op het Catawiki Sportpark in Assen.  Scheidsrechter is de heer G. Keijl uit Heerde.

Voorbeschouwing: Eelco Brinkman