ACV thuis tegen ONS Sneek

11 april 9:09

ACV speelt komende zaterdag thuis de belangrijke wedstrijd tegen ONS Sneek. De Friezen liggen op koers om zich rechtstreeks te handhaven. De Snekers staan al geruime tijd op een veilige 14e plaats en hopen via winst in de Drentse hoofdstad een verdere stap richting lijfsbehoud te zetten. ACV heeft nog zeven duels om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Een thuiszege op ONS Sneek is in deze fase van de competitie zeer welkom en bijzonder goed voor het moraal.

Tegenstander ONS Sneek

ONS Sneek geniet als toonaangevende club uit Zuidwest-Friesland een grote bekendheid in het noordelijke amateurvoetbal. Na het behaalde kampioenschap in de hoofdklasse C in 2013 speelden de oranjehemden met wisselend succes drie seizoenen in de voormalige Topklasse. Vorig seizoen debuteerden de Friezen in de Derde Divisie onder leiding van Richard Karrenbelt met een verdienstelijke 13e plaats. De ervaren oefenmeester vertrok naar SV Urk en werd opgevolgd door clubman Chris de Wagt. De jonge hoofdtrainer (32) speelde na een profcarrière bij SC Cambuur en FC Oss zes seizoenen in de hoofdmacht van ‘zijn’ ONS Sneek. Tevens is hij coach van de beloften van SC Heerenveen. Komend seizoen vertrekt De Wagt bij ONS Sneek, om zich volledig op zijn baan bij SC Heerenveen te richten. Een nieuwe oefenmeester is bekend, Paul Raveneau, trainer van SC Heerenveen O19, eerder hoofd jeugdopleidingen bij FC Groningen en drie seizoenen assistent-trainer bij ACV. Ook als speler was hij drie seizoenen actief bij ACV.

Dit seizoen is ONS Sneek opnieuw onderin het rechterrijtje geklasseerd en hebben de oranjehemden een reëel uitzicht op rechtstreekse handhaving. De ploeg uit de Waterpoortstad kende een moeizame start, maar dankzij een prima tweede periode bevindt ONS Sneek zich al lange tijd op een veilige 14e plaats. De Friezen beschikken over een selectie met een behoorlijke dosis routine. De inmiddels 40-jarige doelman Barry Ditewig is ex-prof van o.a. SC Heerenveen, FC Emmen, BV Veendam en ADO Den Haag. Bovendien speelde hij in de Topklasse voor de topamateurclubs Achilles ’29 en Spakenburg. Daarnaast zijn verdediger Ale de Boer (ex SC Cambuur), middenvelder Michael Lanting (ex Spakenburg) en aanvaller Cutrick Gonzales ervaren spelers. In de winterstop werd de selectie versterkt met de 24-jarige aanvallende middenvelder Samir Merraki (ex IJsselmeervogels). Vooral in de thuisduels is ONS Sneek erg succesvol, want op het Zuidersportpark werden maar liefst 24 punten in 14 thuisduels behaald. Vorige week behaalden de Friezen een uitermate belangrijke 3-1 thuiszege op ASWH. Op bezoek bij de tegenstanders zijn de resultaten beduidend minder, maar werd wel gewonnen bij VVOG en Harkemase Boys en werden verdienstelijke remises behaald tegen Spakenburg en DOVO. De ploeg scoort er lustig op los met een gemiddelde van bijna twee goals per wedstrijd. Topscorer is Curty Gonzales met 14 goals, maar ook Genridge Prijor is met elf treffers een aanvaller om in de gaten te houden.

Selectie ONS Sneek (bron: www.onssneek.nl)

Selectie ONS Sneek (bron: www.onssneek.nl)

ACV blijft hopen op de nacompetitie

Voor ACV wordt het perspectief op lijfsbehoud met de week somberder. De Asser ploeg balanceert op een steeds dunner koord richting handhaving. ACV staat voorlaatste en heeft inmiddels vier punten achterstand op Capelle en een slechter doelsaldo. Desondanks resteren er nog zeven finales, waaronder vier thuisduels, om de nacompetitie te halen. De geplaagde ploeg van trainer Fred de Boer was vorige week in Volendam tegen de beloften dichtbij een verdienstelijke remise. Het team knokte zich na een 2-0 ruststand bewonderenswaardig terug tot 2-2, maar moest een enorme domper incasseren door een benutte penalty in de slotminuut. Uit een omschakelmoment werd het in blessuretijd ook nog 4-2 voor Jong FC Volendam. ACV zal zich opnieuw moeten oprichten en alles moeten geven om één van de laatste strohalmen te pakken.

Eind november vorig jaar verloor ACV in Sneek vrijwel kansloos met 4-1. Na een 4-0 achterstand zorgde Erik Eleveld met een prachtig schot voor de eretreffer. De Asser ploeg zal op revanche belust zijn om de ruime nederlaag weg te poetsen en zeker om perspectief te houden op een plek in de nacompetitie voor lijfsbehoud. Kan ACV zich herpakken en weer eens een thuiszege behalen? Hopelijk krijgt het publiek een spannende wedstrijd te zien met veel spektakel en aanvallend voetbal.

Spelfragment uit het duel ONS Sneek-ACV 4-1, 25 november 2017 (foto: Bennie de Boer)

Spelfragment uit het duel ONS Sneek-ACV 4-1, 25 november 2017 (foto: Bennie de Boer)

ACV kan de steun van de trouwe fans a.s. zaterdag weer bijzonder goed gebruiken. Daarom een oproep aan iedereen om de wedstrijd te bezoeken en het eerste elftal massaal en vocaal te ondersteunen!

De wedstrijd ACV – ONS Sneek wordt zaterdagmiddag om 14.30 uur gespeeld op het Catawiki Sportpark in Assen.  Scheidsrechter is de heer F.E. ter Brake uit Dedemsvaart.