Adventsconcert CMV Oranje en mannenkoor Valerius

12 november 13:32

Christelijk muziekvereniging Oranje Assen en Christelijk mannenkoor Valerius Emmen organiseren op zaterdag 8 december een Adventsconcert. Vanaf 20:00 uur zijn alle geïnteresseerden van harte welkom in de Jozefkerk van Assen. De fanfare en het koor laten verschillende muziekstukken horen om het publiek mee te nemen in adventssferen. CMV Oranje en het mannenkoor Valerius nodigt u graag uit in de Jozefkerk.

Op zaterdag 8 december organiseren CMV Oranje en mannenkoor Valerius een Adventconcert in de Jozefkerk. Graag nodigen zij u uit om samen enkele bekende adventsliederen te zingen, zoals: Ere zij God in onze dagen en Stille nacht Heilige nacht. Daarnaast zal het mannenkoor onder andere de stukken Joy to the World en Ding Dong! Merrily on high zingen. Oranje gaat Carol of the drum en A Christmas Overture laten horen.

Christelijke muziekvereniging Oranje is een fanfare die op weg is naar haar 100-jarige jubileum in het jaar 2020. Het orkest staat onder leiding van Johan Gerkes en bestaat uit ruim zeventig spelende jeugd- en volwassen leden. Ze laat zich horen binnen en buiten Assen. Zo namen zij deel aan het Open Nederlands Fanfare Orkest (ONFK) en hebben ze meegedaan aan concoursen in onder andere IJsselstein en Hoogeveen. Sinds het jaar 2002 komt de fanfare uit in de 2e divisie. Ook in de stad Assen verzorgen ze een tal van optredens. Jaarlijks geven ze een bijdrage tijdens de Dodenherdenking op 4 mei en zijn ze te horen tijdens Koningsdag op het Koopmansplein. Daarnaast geven ze een muzikale bijdrage aan kerkdiensten en organiseren zelf concerten, zoals het jaarlijkse voorjaarsconcert in Podium Zuidhaege. Ondanks dat de fanfare graag samen speelt, zijn ze ook in ensembles in te zetten.

Christelijk mannenkoor Valerius is in 1945 opgericht. Het koor staat sinds 2014 onder leiding van Luuk Tuinder en heeft een kleine vijftig leden. Valerius heeft een repertoire van religieuze en lichtklassieke werken, maar zingt ook populaire muziek. Een deel van het repertoire hebben ze de afgelopen jaren uitgebracht op verschillende grammofoonplaten en cd’s. Mannenkoor Valerius treedt niet alleen in Nederland op, maar ging de afgelopen jaren ook voor een Lutherreis naar Duitsland, nam deel aan het internationale korenfestival in Praag en ze werden uitgenodigd door een jongenskoor om te zingen in een kathedraal in Polen.

In de Jozefkerk is 8 december het Adventsconcert. Aanvang 20:00 uur. Toegangsprijs € 12,50. Kaarten verkrijgbaar in de kerk en via secretaris.oranje.assen@gmail.com. Meer weten over Christelijke muziekvereniging Oranje of Christelijk mannenkoor Valerius? Dat kan op www.oranjeassen.nl en www.mannenkoorvalerius.nl.