Adventsconcert in de Jozefkerk door CMV Oranje en mannenkoor Valerius

26 november 11:57

Op zaterdag 8 december geven CMV Oranje uit Assen, onder leiding van Johan Gerkes en mannenkoor Valerius uit Emmen, onder leiding van Luuk Tuinder een Adventsconcert in de Jozefkerk. Het concert begint om 20.00 uur. De fanfare Oranje en de mannenstemmen van Valerius leiden u, in de adventstijd, muzikaal naar het kerstfeest. Maar u wordt als bezoeker ook uitgenodigd mee te zingen.

Er worden bekende en nieuwe kerstliederen ten gehore gebracht. Het wordt een muzikaal boeiende avond met muziekstukken die duidelijke maken dat het kerstfeest aanstaande is.

CMV Oranje speelt onder andere A Christmas Overture van John Golland, het bekende Christmas Joy van Jan de Haan en Carol of the Drum van Cath. K. Davis. Het mannenkoor Valerius laat zich horen in Joy to the World, In Bethlehem’s Stal en Weihnachtsglocken. Maar de bezoekers worden ook uitgenodigd de bekende kerstliederen als Nu zijt wellekome, Hoor d’engelen zingen de eer en Stille nacht, Heilige nacht mee te zingen.

Oranje
De Christelijke Muziekvereniging Oranje bestaat in 2010 100 jaar en staat onder leiding van de organist van de Jozefkerk Johan Gerkes. Oranje speelt niet alleen in, maar ook buiten Assen. Zo namen zij deel aan het Open Nederlands Fanfare Orkest (ONFK) en hebben ze meegedaan aan concoursen in onder andere IJsselstein en Hoogeveen. Jaarlijks leveren zij een bijdrage aan de Dodenherdenking op 4 mei en Koningsdag op het Koopmansplein.

Valerius
Christelijk mannenkoor Valerius, opgericht in 1945, staat sinds 2014 onder leiding van Luuk Tuinder. Valerius bestaande uit 50 zangers, zingt niet alleen religieuze en lichtklassieke werken, maar ook populaire muziek. De afgelopen jaren werd een Lutherreis naar Duitsland gemaakt en nam het koor deel aan het internationale korenfestival in Praag. Daarnaast werden ze door een jongenskoor uitgenodigd om te zingen in een kathedraal in Polen.

Zaterdag 8 december in de Jozefkerk in Assen, aanvang 20:00 uur.
Toegang € 12,50;
Kaarten verkrijgbaar in de kerk en via secretaris.oranje.assen@gmail.com.