Zaterdag 14 oktober is het weer zover: Kinderboekenfestival TimBoekToe! Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij ons thuis in De Nieuwe Kolk en hier te genieten van toffe workshops, verschillende optredens door bekende schrijvers en nog veel meer leuks. Het kinderboekenfestival staat dit jaar in het teken van het thema van de Kinderboekenweek 'Bij mij thuis'. Ben jij erbij?!

Meester Jesper Niemand minder dan acteur, vlogger, content creator, schrijver en bovenal natuurlijk leerkracht op de basisschool Meester Jesper is aanwezig bij het kinderboekenfestival! Je kent Jesper Hes…

Zaterdag 14 oktober is het weer zover: Kinderboekenfestival TimBoekToe! Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij ons thuis in De Nieuwe Kolk en hier te genieten van toffe workshops, verschillende optredens door bekende schrijvers en nog veel meer leuks. Het kinderboekenfestival staat dit jaar in het teken van het thema van de Kinderboekenweek 'Bij mij thuis'. Ben jij erbij?!

Meester Jesper Niemand minder dan acteur, vlogger, content creator, schrijver en bovenal natuurlijk leerkracht op de basisschool Meester Jesper is aanwezig bij het kinderboekenfestival! Je kent Jesper Hesseling (zijn echte naam) waarschijnlijk wel van zijn filmpjes op TikTok en Instagram waarin hij het leven als leerkracht van groep 7-8 op een grappige manier toont. Hij begon zijn account tijdens de lockdown om leerlingen en hun ouders thuis te helpen met schoolwerk. En dat werkte! Ik korte tijd werd Meester Jesper razend populair. Begin dit jaar won hij nog de Zapp Award voor favoriete online ster. Naast zijn succes op social media is Meester Jesper ook bekend van zijn Spotify afspeellijst, zijn eigen platenlabel én zijn boeken. In september komt zijn nieuwste boek 'Meester Jespers TikTok Battle: het gestolen wachtwoord' uit. Tijdens TimBoekToe vertelt hij over zijn carrière en beantwoord hij vragen tijdens een Q&A.

Optredens en meer Naast Meester Jesper komen er maar liefst acht bekende schrijvers naar De Nieuwe Kolk om optredens en workshops voor jou te verzorgen! Zo zullen schrijfster Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden jou alles vertellen over de boeken die zij samen maken. Ook schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk Sanne Rooseboom staat klaar om jou mee te nemen in haar werk, net als Annejan Mieras (leerkracht op de basisschool en schrijfster van o.a. 'Portiek Zeezicht').

Wie nog meer bij De Nieuwe Kolk thuis langskomen zijn schrijvers Yvonne Jagtenberg en Yorick Goldewijk. Jagtenberg won twee keer de Gouden Penseel én had de eer om het Prentenboek voor de Kinderboekenweek 2023 te schrijven. Goldewijk won afgelopen jaar nog de Gouden Griffel voor zijn boek 'Films die nergens draaien'. Droom jij ervan om ook eens een Gouden Griffel of Penseel te winnen? Dan kan jij tijdens deze optredens genoeg tips inwinnen! Tot slot maken ook schrijver en muzikant Marcel Groenewegen en striptekenaar Herman Roozen hun opwachting tijdens TimBoekToe met een optreden om niet te missen.

Kortom, alle (strip)boekenliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen tijdens deze editie van het kinderboekenfestival! Naast de optredens en workshops door de schrijvers staat er nog veel meer leuks op het programma, houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Belangrijke informatie Let op: Er zijn twee festivallijnen: rood en blauw, let hierop bij het reserveren van de tickets. Beide festivallijnen zijn voor kinderen vanaf 8 jaar. Elke lijn bevat optredens of workshops van verschillende schrijvers. Het optreden door Meester Jesper zit bij beide festivallijnen inbegrepen. Ouders/begeleiders die meekomen naar het festival moeten ook een ticket kopen. Rood: Sanne Rooseboom (of Herman Roozen)*, Annejan Mieras & Marcel Groenewegen Blauw: Martijn van der Linden en Maranke Rinck, Yvonne Jagtenberg & Yorick Goldewijk

*Sanne Rooseboom is bij één van de drie rondes niet aanwezig en zal dan vervangen worden door Herman Roozen. Kinderboekenfestival TimBoekToe wordt mede mogelijk gemaakt door Jumbo Assen.  

Prijzen

  • € 5,00

Locatie

Wanneer