Dialoog tussen 2 culturen: Italië en het DSG

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Het Drents Schildergenootschap presenteert een tentoonstelling over de gevarieerde Italiaanse kunstscene. Meer informatie hieronder.

Van 29 april t/m 1 juli presenteert het Drents Schildergenootschap (DSG) de expositie Dialoog tussen 2 culturen: Italië en het DSG. Voor de tentoonstelling werken 13 Italiaanse kunstenaars en 9 artiesten van het DSG samen met de Manzoni Kunst Galerie te Oosterwolde. Doel het project is om in Nederland te laten zien hoe gevarieerd en kwalitatief hoogstaand de Italiaanse kunstscene is.

Wat kun je verwachten? Landschappen en vrouwenportretten in verschillende technieken (acryl, pastel, aquarel) en stijlen (realisme, impressionisme en expressionisme), maar ook conceptuele, abstracte, surrealistische en metafysische werken en symbolische beeldhouwwerken. De 9 kunstenaars van het DSG geven mede door de variatie in technieken, thema’s en richtingen een goede doorsnee van wat er in Drenthe leeft op het terrein van de beeldende kunst.

Opening
De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 28 april om 16.00 uur. De opening is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Prijzen

  • Gratis

Locatie