Art of Wonder: een festival voor het hele gezin!

22 mei 8:50

De programmering van de derde versie van Art of Wonder is rond! Met het festival Art of Wonder viert Drents JeugdTheater Garage TDI van 31 mei tot en met 2 juni de kracht van de verbeelding. De binnenstad van Assen is dan het podium voor tot de verbeelding sprekende voorstellingen van toonaangevende (inter)nationale theater- en dansgezelschappen. De Gouverneurstuin is het kloppend hart van het festival. Hier staan diverse theatertenten en een muziekpodium. Daarnaast is er ruimte voor spel, workshops en fantasieprikkelende doe-activiteiten. Verspreid door de hele binnenstad zijn voorstellingen te vinden op straat en in verrassende binnen locaties.

Op vrijdag 31 mei is in de Gouverneurstuin de feestelijke opening van het festival, met een divers programma in de openlucht en in theatertenten. Het festival wordt geopend door de commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en wethouder Roald Leemrijse. Op zaterdag breidt het festival zich verder uit over de stad. Zo staat er onder andere een prachtige straatact op het Koopmansplein: De baron von Münchhausen en wandelen er groteske steltlopers en andere figuren door de binnenstad van Assen. Er zijn bijzondere locatievoorstellingen als ‘Shakespeare take away’ in het Asserbos en de première van ‘Blinde Vlek’ door Het Houten Huis i.s.m. het NNT en Station Noord.

Het Tilburgse dansgezelschap Vloeistof ging het gesprek aan met jonge Assenaren en dwaalde door de stad. Speciaal voor Art of Wonder spelen zij de op maat gemaakte voorpremière van hun dansexpeditie ‘Stadswild’.

Art of Wonder is een festival voor jong en oud. Het festival heeft de ondertitel: jeugdtheater voor alle leeftijden. Dit betekent dat er voor kinderen van elke leeftijd iets te vinden is op het festival, maar ook dat de volwassenen zich kunnen verwonderen. Als je een kijkje neemt in het programmaboekje of op de website zie je voor elke voorstelling een ondergrens qua leeftijd. Er zijn prachtige voorstellingen voor de allerkleinsten, zoals de voorstelling ‘Hands up’ van Lejo (bekend van Sesamstraat), de dansvoorstelling ‘Lepeltje Lepeltje’ van De Dansers, ‘Joep’ van Theater Gnaffel of bijvoorbeeld ‘Stilte’ van Maas Theater en Dans.

Nieuw dit jaar is het Showroom traject, waarin jonge Noordelijke theatermakers en acteurs zich specialiseren in het jeugdtheater. Maar liefst vijf jonge makers, die in het verleden de vooropleiding van Garage TDI hebben afgerond alvorens zij hun vleugels spreidden naar één van de theateracademies in het land, keren speciaal voor Art of Wonder terug naar Assen. Joeri Heegstra, Max Wind en Sjef van Schie spelen de voorstelling ‘The Boys Are Back In Town’. Stella van den Sigtenhorst en Lusanne Arts maken speciaal voor dit traject de voorstelling ‘Zoet water’. De showroom voorstellingen spelen in leegstaande winkelpanden.

De prijzen van de voorstellingen worden bewust laag gehouden. Sommige activiteiten zijn gratis, zoals het circustheater van Meatball en van de Camp, de workshops, een optreden van de Glazendraaier of het bezoek aan de Caleidoscoop van TG Dapper.

Zondag 3 juni is om 16.00 uur de afsluiting van het festival. Er is muziek van de DONS band. Een concert vol verkleedpartijen, feestelijkheden en diverse muzikale stijlen voor jong en oud. Na afloop van het theaterprogramma reikt artistiek leider Frederieke Vermeulen samen met deelnemers van de TDI-Theaterbende de ‘Verwonder-waardering’ uit aan het theatergezelschap dat de meeste indruk heeft gemaakt op de jonge kijkers.

Kaartjes voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via de site artofwonder.nl en tijdens het festival aan de kassa in de Gouverneurstuin.