Beleef de zomer in het Duurzaamheidscentrum

11 juli 10:14

In de tuin van het Duurzaamheidscentrum (DCA) vieren we zondag 14 juli dat de zomervakantie is begonnen. De vlinders fladderen rond en bijen zoemen op de achtergrond, het is tijd om te relaxen en te genieten in de zon. Beleef de zomer is van 11:00 tot 16:00 uur en voor iedereen gratis toegankelijk.

U kunt meedoen met activiteiten rond vlinders, bloemen en bijen. Zo kunt u een bloemenpers maken, weven met grassen, een insectenhotel maken, vlinderplantjes kopen en luisteren naar spannende verhalen over insecten. Ook komt u alles te weten over het leven van honingbijen en bij zonnig weer kunt u door speciale telescopen
naar de zon kijken. U ziet dan zonnevlekken en zonnewinden, boeiend om te zien en deskundigen geven uitleg over wát u ziet. Voor de kleintjes is er een zomerspeurtocht waarbij de kinderen op zoek gaan naar zomerse attributen. Door het inleveren van het juiste antwoord maken kinderen kans op een leuk prijsje.

Expositie biodiversiteit
Wilt u meer insecten naar uw tuin lokken? Dan is het de moeite waard om de expositie over biodiversiteit te bezoeken. Even afkoelen na alle activiteiten? Er zijn wandelroutes door het Asserbos van verschillende afstanden, struin rond bij de kinderboerderij of leef u uit bij de waterspeelplaats.