Beleef het kerstverhaal tijdens de Herderstocht op het Balloërveld

4 december 9:30

Op kerstavond, zondag 24 december 2017, wordt er voor de zeventiende keer de Herderstocht georganiseerd op het Balloërveld.  Tussen 17.00 en 20.00 kan er gestart worden met de wandelroute van  ongeveer 2,5 kilometer. De route is verlicht met behulp van lampjes. Voor jong en oud is de Herderstocht een prachtige gelegenheid om het kerstverhaal te horen, te zien en te beleven.

Zoals elk jaar vind ook in 2017 de start van de tocht plaats bij de Schaapskooi in Balloo. Kort na de start van de Herderstocht kan men zich laten inschrijven bij twee Romeinse soldaten. Dit symboliseert de volkstelling in de tijd van keizer Augustus. De route brengt bezoekers verder langs onder andere herders, wijzen, een herbergier en de evangelist Lucas. Elk personage vertelt in een sfeervolle setting een deel van het kerstverhaal. De route komt ten slotte langs een schamel dak waar Jozef en Maria zich bevinden met hun pasgeboren baby in de kribbe.

De Herderstocht wordt georganiseerd door een groot aantal vrijwilligers onder verantwoording van de Gereformeerde kerk vrijgemaakt in Assen-Marsdijk en in nauwe samenwerking met de schaapherders van Balloo.

Kom zoveel mogelijk op de fiets
Parkeren rond Balloo is gratis, vanwege de verwachte drukte wordt er geadviseerd om zoveel mogelijk op de fiets te komen.  Deelname aan de Herderstocht kost €3,- per persoon. Voor buggy’s en rolstoelen is de route deels toegankelijk.

Bezoek voor meer informatie de website: www.herderstochtballoo.nl