Wat betekent vrijheid voor de jeugd?

9 november 12:10

Een speciale voorstelling door Nederlandse en Syrische jongeren 

Zagros, een vriend van ver is een voorstelling met Syrische en Nederlandse jongeren over het gevoel vrijheid. Theatermakers Zen Roorda, Raymond Muller en Joachim Rümke gaan op zoek naar wat vrijheid betekent voor de jeugd van tegenwoordig.

De voorstelling Zagros, een vriend van ver wordt komende weken twee keer opgevoerd in Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Het is een productie van Garage TDI.

Syrische vluchtelingen
De Syrische spelers zijn allemaal de oorlog in hun thuisland ontvlucht, terwijl de Nederlandse jongeren in een van de veiligste landen ter wereld zijn geboren. Zagrostoont een groep die worstelt met de druk van hun ouders, natte sokken, een verhoor bij het IND, wiskunde, het afscheid nemen van vrienden en tegenwind als je al bijna te laat bent.

Muziek en dans
Vrijheid is no fear, zei Nina Simone. Vrijheid is een gevoel dat in Zagros wordt verpakt in een rap, pianospel, trefbal en dans.

Zagros, een vriend van ver wordt gespeeld op zondag 19 november en zondag 10 december.

De toegang voor de voorstelling is niet bij de entree voor het museum inbegrepen, maar kaarten zijn los te bestellen. Jongeren tot en met 17 jaar betalen € 5,00. Voor iedereen van 18 jaar en ouder kosten kaarten € 8,00 per persoon (ook voor donateurs). Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@kampwesterbork.nl. De voorstelling begint beide dagen om 14.00 uur in het museum van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.