In Assen valt van alles te zien, te doen en te beleven. Of je nou op zoek bent naar rust of reuring, alleen komt, met je partner of vrienden; bij ons in Assen ben je aan het juiste adres.

Top 5 uitjes - Deze uitjes zijn favoriet onder de locals. Zit er iets leuks voor jou tussen?

Team indoor: overdekte uitjes

Assen biedt een zeer breed assortiment aan binnenpret. Zo is er een fenomenaal subtropisch zwem- en saunaparadijs, zijn er mooie en uitdagende escape rooms en is het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos een echte aanrader. Op zoek naar sport & spel? Gooi een strike op de bowlingbaan of doe een potje glowgolf.

Indoor inspiratie

Team outdoor: actieve uitjes

Ga de natuur in en kies één van de gratis wandeltochten die starten bij het Duurzaamheidscentrum, in het Asserbos. Of meld je aan voor unieke outdoor activiteiten zoals boogschieten of suppen. De binnenstad zit ook vol leuke activiteiten. Wandel mee met een leerzame stadswandeling met gids of doe mee aan City Quest, hier duik je in het verhaal van Assen door middel van Augmented Reality en los je raadsels op.

Outdoor inspiratie

Extra leuk met kinderen

Het Hertenkamp

Dierenvriend? Loop eens langs het Hertenkamp in het centrum van Assen! Tegen de rand van het Asserbos vind je een mooie groep damherten. Wist je trouwens dat herten niet zo goed tegen brood kunnen? Als je ze wil voeren, geef dan liever een worteltje. Op loopafstand van het Hertenkamp ligt de Stadsboerderij, voor nog meer dierplezier!

Bekijk het Hertenkamp

TT Circuit

Liever meer actie? Bezoek in juni het TT-festival in de binnenstad of één van de vele race-evenementen op het TT Circuit met brullende motoren.

Bekijk deze locatie

GeoTour Kop van Drenthe

Ben jij een echte schattenzoeker? Dan is de GeoTour van de Kop van Drenthe precies iets voor jou. Tijdens een wandeling of fietstocht ga je op zoek naar geocaches in Assen en omgeving, waarbij je 7 lokale verhalen verkent. Zo ontdek je meer over het onstaan van de stad Assen én de historie van de iconische TT races.

Ontdek de GeoTour