Assen heeft als hoofdstad van de Oerprovincie Drenthe een rijke geschiedenis aan kunst en cultuur. Je vindt in Assen vele monumenten, bezienswaardigheden en kunst. Daarnaast is er een verrassend aanbod aan culturele activiteiten.

Kunst en cultuur voor iedereen

Beleef een onvergetelijke dag in het toonaangevende Drents Museum. Of bezoek Podium Zuidhaege: de culturele ontmoetingsplek waar Assen echt tot leven komt dankzij de concerten, evenementen en exposities. Maar vergeet ook vooral niet alle kunstgalerieën van Assen of de kunstwerken op straat.

De Nieuwe Kolk

Bezoek De Nieuwe Kolk (DNK) voor een theatervoorstelling, bioscoopfilm of om even te struinen tussen de boeken in de bibliotheek.

Meer over DNK

Drents Museum

Het welbekende Drents Museum staat bekend om haar noemenswaardige tentoonstellingen. De afgelopen jaren zag je er onder meer het Terracottaleger van Keizer Qin, een tentoonstelling over Frida Kahlo en de Nebraschijf. Ook leer je in het museum over de Drentse geschiedenis en kan je Drentse veenlijken bekijken, waaronder het veenlijkje van het Meisje van Yde.

Meer over het Drents Museum

Verborgen kunst op straat

Van pleinen tot het station, de stad Assen staat vol met bijzondere kunstwerken. Wie goed kijkt, ziet overal kunst: op straat, aan
gevels of verstopt in gebouwen. In de app ‘Beeldende kunst in Assen’ van de gemeente Assen vind je alle kunstwerken terug op één duidelijke overzichtskaart, compleet met foto’s en nuttige achtergrondinformatie.

Meer info over de app