Het museum van Assen

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, archeologie, geschiedenis of een gezinsactiviteit, in dit museum vind je het. Het is een must-do bestemming voor iedereen! Neem hieronder een kijkje bij wat er nu en binnenkort te zien is in het Drents Museum.

Nu en binnenkort te zien - Bezoek een van de tentoonstellingen of activiteiten in het Drents Museum.

Theater, film en muziek

Ontdek alle culturele hotspots van Assen! Geniet van unieke en kleinschalige voorstellingen of juist van de gaafste theaterproducties, bezoek de bioscoop of neem een kijkje bij de bibliotheek. Het aanbod is divers en voor jong en oud! Bekijk hieronder de culturele instellingen en de culturele activiteiten van dit seizoen.

Bezoek onze kunstgalerieën

Laat je onderdompelen in de wondere wereld van kunst in Assen en bezoek onze kunstgalerieën. Klik op de onderstaande link voor een speciale kunstkaart. Deze kaart laat 10 unieke kunstgalerieën zien en een wandeling langs deze plekken is op elk gewenst moment te maken. Liever zelf op ontdekkingstocht? Bekijk onze tips hieronder.

Bekijk de stadskaart met locaties

Een portie inspiratie

Verborgen kunst op straat

Van pleinen tot het station, de stad Assen staat vol met bijzondere kunstwerken. Wie goed kijkt, ziet overal kunst: op straat, aan gevels of verstopt in gebouwen. In de app ‘Beeldende kunst in Assen’ van de gemeente Assen vind je alle kunstwerken terug op één duidelijke overzichtskaart, compleet met foto’s en nuttige achtergrondinformatie.

Meer info over de app

Laat je nog meer inspireren - We hebben meer tips en unieke verhalen voor jou!