Dit jaar viert Drenthe de reis van Vincent van Gogh die hij in 1883 heeft gemaakt door onze mooie provincie. Vanaf 11 september 2023 ga je mee op Van Goghs Drentse avontuur tijdens de tentoonstelling Op reis met Vincent van het Drents Museum met de indrukwekkende City Experience door de stad. Lees hieronder alle informatie zodat je jouw perfecte dag Assen kan plannen.

Wandel mee met de Van Gogh City Experience

De Van Gogh City Experience neemt je mee langs prachtige kunstwerken tijdens een wandelroute door de stad. Kunstenaars van nu hebben zich laten inspireren door Van Goghs werk van toen. Het gaat om levensgrote muurschilderingen op gebouwen, unieke kunstobjecten in de openbare ruimte en inspirerende etalagetekeningen bij winkeliers en horecazaken. De wandelroute is van maandag 11 september 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 op elk gewenst moment te lopen met de speciale folder of de online wandelroute als gids. Haal je folder met route bij het Drents Museum of de VVV Assen.

Neem alvast een kijkje bij de kunstenaars - De werken van meer dan 15 kunstenaars zijn te bewonderen tijdens de Van Gogh City Experience. We hebben alvast een aantal kunstenaars voor je uitgelicht.

Bezoek het Drents Museum

Op maandag 11 september opent de tentoonstelling Op reis met Vincent in het Drents Musuem. Voor het eerst is de Drentse periode van Vincent van Gogh onderwerp voor een grote tentoonstelling. Zoveel mogelijk werken uit zijn Drentse oeuvre zijn op dat moment bij elkaar te zien. Een unieke beleving waar je wordt meegenomen langs omzwervingen die Van Gogh door het Drenthe van 1883 maakte. De tentoonstelling is tot en met  zondag 7 januari 2024 te bewonderen in Assen.

Lees meer over het Drents Museum

Loop binnen bij de Van Gogh shop

Op zoek naar leuke souvenirs, een exclusief cadeau of boeken over Vincent van Gogh? Bij de VVV Assen vind je de Van Gogh shop, speciaal voor het Van Gogh jaar in Drenthe. Je kunt hier de mooiste items scoren. Ook is de VVV het perfecte startpunt voor jouw ontdekkingstocht door Assen. De medewerkers informeren je graag over alle mogelijkheden in onze stad.

Ontdek de VVV Assen

De Van Gogh foodspots - In Assen hebben we unieke foodspots ter ere aan Van Gogh. Welke kies jij uit?

Meer moois ontdekken?

Trek eropuit! Assen heeft als hoofdstad van de Oerprovincie Drenthe een rijke geschiedenis aan kunst en cultuur. Beleef een onvergetelijke dag in het Drents Museum, bezoek de indrukwekkende culturele ontmoetingsplek Podium Zuidhaege of ontdek alle kunstwerken op straat.

Lees meer over onze hoofdstad met kunst