Bij The Honeycutters draait het om Amanda Anne Platt

4 maart 9:49

Het was altijd The Honeycutters, maar ondertussen is het Amanda Anne Platt & The Honeycutters. Eigenlijk ligt dat ook voor de hand want bij deze Amerikaanse band (van 2007) draait het om haar. Amanda Anne Platt is niet alleen gezegend met een prachtige stem, maar schrijft ook alle liedjes. Vrijdag 15 maart staat ze met The Honeycutters op het podium van De Amer (20:00 uur). Het gezelschap brengt countryroots, gemengd met een sausje van rock en folk. Dat varieert van ingetogen tot pakkend en swingend met een rauw randje.

Amanda’s stem zit ergens tussen Kasey Chambers, Sheryl Crow en Loretta Lynn. Ze weet hoe ze een liedje moet schrijven, soms uit het eigen perspectief, maar ook uit dat van anderen.  Het prachtige Learning how to love him gaat  bijvoorbeeld over een vrouw die na 42 jaar huwelijk beleeft dat haar man stervende is.

De band, die voor het eerst door Europa toert, bestaat naast Amanda Anne Platt (gitaar en zang) uit Rick Cooper (bas), Evan Martin (keyboards, gitaar), Josh Milligan (zang en drums) en Matt Smith (gitaar en pedal steel gitaar).

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl