BioLowCo: puur natuur voor de bewuste consument, omdat een goede gezondheid begint bij goed eten

21 augustus 8:30

Op zaterdagmorgen 8 september van 9.30 tot 12.00  is de feestelijke opening van BioLowCo bij het Duurzaamheidscentrum aan de rand van het Asserbos. Met een grote proeverij ,activiteiten voor kinderen en volwassenen. Wat precies blijft nog een verrassing maar in ieder geval schminken voor kinderen en een workshop voor volwassenen. Kom dus allemaal gezellig langs om kennis te maken met ons en te genieten van allerlei lekkers en leuke dingen!

BioLowCo  neemt het stokje over van Buurderij Assen waar je vorig jaar je (h)eerlijke verse producten van lokale boeren online kon bestellen en offline ophalen. Vanwege beperkingen met ophaaldagen en thuisbezorgen is besloten de Buurderij te sluiten en een eigen platform te maken met behulp van het Asser bedrijf Co-llective.

Dit is gelukt! De vertrouwde leveranciers van verse producten zijn mee gegaan maar je kunt nu ook honing, planten, houdbare producten, schoonmaakmiddelen en make -up bestellen. Allemaal puur natuur zonder bestrijdingsmiddelen, antibiotica en andere toevoegingen. Velen gecertificeerd maar niet allen. Dit is een bewuste keuze om ook kleine startende bedrijven ook mee te kunnen laten doen die wel op de juiste manier werken. We hopen ook dat er nog vele leveranciers bij zullen komen zodat we een heel divers assortiment kunnen bieden.

Waarom is hier voor gekozen?

Er zijn platforms voor verse producten en er zijn er voor houdbare. Meestal kun je online bestellen en wordt het dan thuis afgeleverd. Een combinatie van deze activiteiten is er nog nauwelijks. Onze verse producten komen uit de directe omgeving. De andere soms iets verder weg, maar zo dichtbij mogelijk met het oog op je ecologische voetprint. Want we vinden goede en bewuste zorg voor jezelf en je omgeving erg belangrijk. Zodat je kleinkinderen ook nog volop kunnen genieten straks .

Wij gaan  met regelmaat workshops organiseren en proeverijen en bedrijfsbezoeken bij onze leveranciers. Zodat je kunt zien waar je eten vandaan komt. En vragen kunt stellen aan degene wiens producten je koopt. Ook over het bedrijfsproces hoewel dat ook al in het profiel op BioLowCo vermeld staat net als dit bij de Buurderij het geval was.

Er zijn vanaf september 3 ophaalmomenten. Woensdagmiddag bij Wouts Kwekerij in Smilde, Donderdagmiddag bij Calendula in Assen en zaterdagmorgen bij het Duurzaamheidscentrum in Assen. Leden kunnen hun boodschappen ook thuis laten bezorgen op de ophaaldag van hun keuze.

Hoe het werkt zie je op www.biolowco.nl vanaf 1 september kun je bestellen en 8 september is het eerste ophaalmoment.