Bodega Manolitos

5 februari 10:08

Bodega Manolitos is een tapas/wijnbar gevestigd op de Markt, naast de Kop van de Vaart, wat beschouwd wordt als één van de mooiste locaties van Assen. Een plek waar het gezellige Assense sfeertje is gecombineerd met Mediterrane ongedwongenheid. U bent hier meer dan welkom om kennis te maken met typische wereldse tapas & een ruime keuze in voortreffelijke wijnen en bieren.

Zodra u Bodega Manolitos binnenstapt wordt u verwelkomt door eigenaar en gastheer Manos Tsantirakis. Zijn doel is om met Bodega Manolitos een stukje Griekse gezelligheid, Spaanse allure en Zuid Amerikaanse vriendelijkheid te creëren, maar dan wel overgoten met een dosis Nederlandse nuchterheid. Als gastheer staat hij dagelijks op de vloer om u een onvergetelijke avond te bezorgen!

Manos Tsantirakis: “We willen onze gasten een mediterraans gevoel laten beleven door hen te laten genieten van eerlijke tapas en voortreffelijke wijnen. Dus thuiskomen in Assen, maar je toch in het buitenland wanen.” Dit doel is duidelijk terug te vinden in de inrichting: een marmeren bar, houten tafels ingelegd met Spaans kunst, een open keuken en grote kasten vol wijnen. Maar ook een Grolsch en Peroni tap.

In de keuken van Bodega Manolitos zwaait Domenico de scepter, een chef-kok met bijna 30 jaar ervaring in het vak. Domenico heeft de passie van koken van huis uit meegekregen, en met een Zuid Amerikaanse en Italiaanse achtergrond creëert hij de heerlijkste tapas. Hij voelt zich thuis in de open keuken, waar hij graag contact maakt met de gasten in het restaurant, en houdt ervan op verzoek iets bijzonders klaar te maken. Aan de hand van uw voorkeuren gaat Domenico aan de slag met dagverse ingrediënten. Schroom dus niet om de keuken een specialiteit van de chef te vragen!