BOEKENWEEK 2020 BIJ BIBLIOTHEEK DNK

5 maart 17:09

Van 7 tot en met 15 maart 2020 vindt de Boekenweek plaats! In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-)fictie centraal. Deze 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Ook Bibliotheek DNK doet mee.
Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Boekenweekgeschenk

Het meest gezichtsbepalende element van de Boekenweek is het Boekenweekgeschenk, waarvoor ieder jaar een literair auteur een novelle schrijft. Koop je tijdens de Boekenweek voor tenminste €15,00 aan Nederlandstalige boeken, dan krijg je dit jaar het Boekenweekgeschenk van Annejet van der Zijl daarbij cadeau. Op vertoon van het Boekenweekgeschenk mag je op zondag 15 maart de hele dag gratis reizen met de trein. Özcan Akyol schrijft het Boekenweekessay en Babs Gons het Boekenweekgedicht.

Boekenweekmagazine

Het Boekenweekmagazine bevat interviews, achtergrondartikelen en titels bij het thema van de Boekenweek. Zowel de boekwinkel als de bibliotheek bieden het magazine aan, ook Bibliotheek DNK.

BoekenFEST’20

Op zaterdagavond 21 maart vier je bij DNK de Boekenweek met BoekenFEST’20. Zowel Annejet van der Zijl als Özcan Akyol zijn aanwezig. Annejet van der Zijl vertelt hoe zij het schrijven van het Boekenweekgeschenk heeft ervaren, en Özcan Akyol gaat met Herman Brusselmans in gesprek over werk, carrière en het Boekenweekessay. Kijk voor meer informatie en het bestellen van tickets op www.dnk.nl.