Burn Baby Burn!

21 juni 13:15

Elk jaar bezoekt fotograaf en ondernemer Yolanda Visser uit Assen de TT-campings in Witten. Ze zag dat een jaarlijks terugkerende groep vorig jaar stoppen met het maken van echte burnouts op last van de politie. “Elke overtreding zou hen €360,00 kosten, dus bedachten zij een legale manier om toch een burnout te maken. Dat zag er zo gaaf uit, dat ik dacht: dat moet volgend jaar in de binnenstad staan. Samen met Willem Everts van DIA Beeld & Geluid hebben we dit verder ontwikkeld en met een groep vrijwilligers hebben we het uitgeprobeerd, waaronder Irma Knol (zie foto)

Onder de naam Assenpoester Events bedenkt Yolanda Visser wel vaker concepten. “Soms voer ik die ideeën uit en soms blijven ze als (nog) onhaalbaar op de plank liggen, maar dit idee was te mooi om niets mee te doen. Na tien jaar het TT-festival te hebben gefotografeerd, wilde ik ook wel wat anders rondom het TT-event. Met Burn Baby Burn heeft het TT-festival de enige legale burnout van Nederland.”

Tijdens het TT-festival kunnen bezoekers gratis een Legal Burnout maken op het podium aan de TT-lane (Torenlaan). Het podium is aanwezig op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni van 19:00 uur tot 02:00 uur. Bezoeker die de burnout maken worden gefotografeerd. De foto’s worden de volgende dag geplaatst op de website van het TT-festival en op facebook. “We hebben ook een speciaal Burn Baby Burn T-shirt ontworpen. Deze is te verkrijgen via de facebookpagina van Assenpoester Events en straks natuurlijk ook bij Burn Baby Burn aan de TT-lane.”

Omdat Burn Baby Burn wordt gesponsord door lokale ondernemers uit Assen is het voor iedereen gratis. Perfect Dream Bikes van Rene Bruinsma zorgt voor de gave motor en Autoschadebedrijf Muus zorgt voor het spuiten van de motor en Reclame Assen voor het bedrukken van de reclame- uitingen. Daarnaast wordt Burn Baby Burn gesponsord door Tabasco, Asser Glas handel, Van Der Valk Hotel Assen, De Wit Montage, Mercurius catering, Roma Opticiens, Yolanda Visser Fotografie en Assenpoester Events.