De Bonte Wever presenteert nieuw evenementenseizoen

19 augustus 11:03

Wie de evenementenagenda van De Bonte Wever doorneemt zal er even goed voor moeten gaan zitten. De kalender is dit najaar namelijk zeer goed gevuld met een grote variatie aan evenementen. De Bonte Wever weet dit najaar een breed programma neer te zetten waardoor er voor elk wat wils tussen zit.

Dansen, dansen en nog eens dansen
De dansevents van De Bonte Wever hebben inmiddels een behoorlijke status gekregen. Het seizoen wordt zaterdag 14 september afgetrapt met een nieuwe editie van Pump Up The 90’s, eerdere edities waren steevast uitverkocht en ook nu vliegen de kaarten al over de toonbank. Niet zo gek op als je naar de line-up kijkt waar deze keer o.a. The Darkraver en The Outhere Brothers bovenaan het lijstje prijken.

Liefhebbers van het echte jaren tachtig geluid kunnen vrijdag 11 oktober terecht in het Grand Café van De Bonte Wever. Na een succesvolle aftrap afgelopen voorjaar keert de Kulture Klub dan terug. Muzikaal gaat het concept voor 80’s met smaak: Van Grace Jones en Talking Heads via The Smiths en Neneh Cherry naar David Bowie en Duran Duran. Kulture Klub is een avond met goede muziek, leuke mensen, een wijntje en een dansvloer. Geen verkleedpartij, maar gewoon een goed dansfeest.

Voor Disco Wonderland heeft De Bonte Wever op 16 november niemand minder dan mastermixer Ben Liebrand weten te strikken. Disco Wonderland is het feest waar gedanst wordt, waar het heel gezellig is, waar je oude vrienden tegenkomt of nieuwe mee naar toe neemt. Disco Wonderland zit  niet vast aan een specifieke periode in tijd, want de lekkerste dansvloervullers, discokneiters en danceclassics uit de afgelopen decennia komen voorbij. Liebrand komt liefst drie uur lang laten zien en horen waarom velen hem als legendarisch beschouwen. Uiteraard is vaste DJ Hans Stroeve ook weer van de partij.

Gloednieuw dit jaar is het Assen Dance Event. Zaterdag 7 december is de lancering van wat nu al het heetste dancefeest van het Noorden genoemd wordt. De line-up is groots met de komst van Sam Feldt, La Fuente, Vato Gonzalez & MC Tjen en Soulvation (dj duo Ronald Molendijk en Erland Galjaard). Het Assen Dance Event wordt een dansavond waar je vol energie induikt, niet van de dansvloer af te slaan bent, dankzij de beste dancefloorfillers, en zonder twijfel in staat van euforie met een enorme glimlach weer naar huis gaat.

Festivals
Het New Blues Festival Assen vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 september. Het festival is inmiddels een traditie te noemen en geldt als DE plek voor het ontdekken van nieuwe Blues. Ook dit jaar is in samenwerking met Bluesstichting Assen een mooi programma neergezet met kwaliteitsacts uit binnen en buitenland. Deze keer zijn dat: Ryan McGarvey, Aynsley Lister, Black Bottle Riot, Dave Chavez Band en Dave Warmerdam Band.

De Legends of Rock Tribute Festivals zijn een dusdanig groot succes dat besloten is om zaterdag 12 oktober echt goed uit te pakken met een XXL editie. Tijdens een ruim elf uur (!!!) durende rockmarathon treden op twee podia liefst tien van de allerbeste (internationale) tributebands op, waardoor je een festivalposter krijgt waar je u tegen zegt met: U2, Queen, Metallica, AC/DC, Muse, Guns N’ Roses, Van Halen, Led Zeppelin, Iron Maiden en Deep Purple.

Eind oktober neemt Radio Continu de grote zaal over met het Oktoberfest der Volksmusik. Jaarlijks trekt het legendarische evenement van Radio Continu liefhebbers vanuit heel Nederland en dat zal deze keer niet anders zijn. Alle ingrediënten zijn aanwezig en smaakmakers zijn 26 oktober zonder twijfel optredens van Junge Paldauer en Die Geswichtster Niederbacher uit het Pustertal.

Tot slot kun je op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari genieten van een keur aan speciaal bieren, bijzondere soorten whisky’s, muziek, ongekende sfeer, food en meer tijdens het Bier & Whisky Festival Assen.

Concerten
Naast livemuziek op de festivals zijn er ook ‘losse’ concerten te vinden op de agenda. Radio Continu presenteert 22 september Country Time met Dick van Altena (de nummer één country zanger van de Benelux) en Savannah (in 2018 bekroond met de award voor de beste countryband van het jaar).

De Edwin Evers Band is altijd steengoed en geldt dan ook als één van de jaarlijkse hoogtepunten. De show zit vol met eigen interpretaties van de muziek van onze helden, zowel akoestisch (in een meerstemmige setting) als versterkt en van prachtige ballads tot de meest swingende nummers en medleys. Momenteel zijn er nog kaarten voor het optreden op 30 november, maar ze gaan wel heel hard.

Na een jaar waarin Queen weer een enorme opleving kreeg dankzij o.a. de film Bohemian Rhapsody  kon De Bonte Wever het niet laten om zaterdag 15 februari QUEEN The Music neer te zetten. QUEEN The Music onderscheidt zich door de songs zowel vocaal als muzikaal op originele wijze te vertolken en bevat veel nieuwe én verrassende uitvoeringen van het ijzersterke Queen repertoire.

Tot slot bestaat het legendarische dubbelalbum The Wall 40 jaar en wordt zaterdag 29 februari integraal uitgevoerd tijdens een twee uur durend spectaculair optreden van Pink Floyd Project, één van Nederlands meest gewaardeerde tributebands.

Meer informatie & kaarten
De agenda van De Bonte Wever is nooit af en gedurende het seizoen worden er continu nieuwe evenementen toegevoegd. Houdt hiervoor www.debontewever.nl/events in de gaten of volg De Bonte wever op Facebook of Instagram.

Kaarten voor alle evenementen zijn direct te bestellen via de website en te koop bij de centrale receptie van De Bonte Wever.