Derde editie Asser Praat met verrassingen

5 februari 13:57

De praatshow Asser Praat is toe aan de laatste editie van het tweede seizoen. Op 11 februari in De Nieuwe Kolk presenteren Kars Klok en Bernd Otter deze met historische verhalen doorspekte bijeenkomst van en voor Assenaren en allen die Assen een warm hart toedragen.

Het initiatief, onder auspiciën van de Asser Historische Vereniging met muziek van Jason Staal, heeft inmiddels een vaste plek gekregen op de Asser culturele agenda. Drie zondagmiddagen gaat het in de Rabozaal van DNK over Assen en hoe de stad zo geworden is.

Het programma is elke keer verrassend, zelfs voor de presentatoren. Jason Staal past zijn liedjes aan datgene wat er wordt verteld, publiek stelt vragen die niet voorbereid zijn, foto’s wekken verhalen die niemand heeft voorzien. De gasten staan altijd garant voor boeiende verhalen over Assen. Deze keer vertelt Erik Harteveld (laatstelijk bekend geworden als Kapitein Kolk) over de straat van zijn jeugd, Albert Kool brengt een ode aan Drost Petrus Hofstede en leerlingen van het Dr. Nassau College vertellen over het garnizoen. En dan zijn er nog de quiz, de gesproken column van Bert Naarding en een verrassing.

Zondag 11 februari 14:30 uur Rabozaal DNK Asser Praat. Kaarten á 7,50 euro online verkrijgbaar via dnk.nl of aan de kassa van het theater.