Diederik Stapel bij Zin-in-Zondag

1 april 10:43

Diederik Stapel is zondag 7 april te gast bij Zin-in-Zondag. In het kader van de Maand van de Filosofie, met dit jaar als thema ‘Ik stuntel dus ik ben’, zal de voormalig hoogleraar sociale psychologie zijn verhaal vertellen.

Diederik Stapel was hoogleraar sociale psychologie aan de Universiteit van Tilburg die met zijn onderzoeksresultaten regelmatig de media haalde. In september 2011 kwam er abrupt een einde aan zijn carrière als hoogleraar toen bleek dat hij op grote schaal had gefraudeerd. Hij werd massaal uitgekotst en stortte in een depressie.

Sindsdien probeert hij met vallen en opstaan een nieuw leven op te bouwen. Hij heeft geleerd van zijn fouten, schreef een aantal boeken over de levenslessen die hij heeft opgedaan en houdt lezingen om over zijn ervaringen te vertellen. Hoe heeft het zover kunnen komen en wat heeft hij ervan overgehouden?

Tijdens Zin-in-Zondag wordt Diederik Stapel geïnterviewd over het proces dat hij sinds zijn val doormaakte. Wat betekenen de woorden schuld en schaamte voor hem? Hoe kun je jezelf rehabiliteren en weer recht in de ogen kijken? Welke rol speelt de buitenwereld daarbij? Het zijn vragen die aan de orde zullen komen. Ook krijgt het publiek gelegenheid om vragen te stellen.

Zin-in-Zondag is een project van de protestantse gemeente Assen en werkt in de Maand van de Filosofie samen met Metaforum. De bijeenkomst wordt muzikaal opgeluisterd door Kees Richters. Ook is er een filmfragment passend bij het thema dat wordt toegelicht door Gerard Alberts. De bijeenkomst start om 11:00 uur en is vrij toegankelijk. Vanaf 10:30 uur staat de koffie klaar. Zin-in-Zondag wordt gehouden in De Bron, Einthovenstraat 28 in Assen.

Meer informatie: www.zin-in-zondag.nl.