DitisAssen! krant: de Koningsdag editie!👑

16 april 7:27

Voor u ligt weer een nieuwe editie van Dit is Assen. De krant staat deels in het teken van Koningsdag. Op pagina 12 vindt u het complete programma. In de rubriek Dag & Nacht blikken
burgemeester Marco Out en nachtburgemeester Scott Witkamp trots vooruit naar het oranjefeest. Out is trots op de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso die op de vooravond van
Koningsdag met hun concert ‘Onder het Oog des Konings’ een muzikale ode brengt aan 200 jaar militaire muziek.

Op diezelfde vooravond, of beter gezegd, de nacht voorafgaand aan Koningsdag, organiseert Tessa de Wilde een deel van het Koningsnachtprogramma. Toen Tessa de Wilde hoorde dat er vanuit de gemeente Assen geen Koningsnacht werd georganiseerd, viel haar mond open. “De hoofdstad van Drenthe, geen eigen Koningsnacht? Dat zou toch triest zijn?”. Dus besloot Tessa de Wilde zelf iets te organiseren, en dat vervult nachtburgemeester Scott Witkamp met trots.

We blikken niet alleen vooruit, maar ook terug. Voor zijn rubriek ‘…van Toen’ dook Bert Jippes in zijn archief om weer tevoorschijn te komen met een aantal foto’s van en herinneringen aan Koninginnedag 1990. Columniste Annemarie laat haar rijke Oranjestad Assen fantasie weer spreken en ziet een verrassingsfeest voor onze koning wel zitten.

Verder spreken we deze editie met Zora Cock, zangeres van Blackbriar. De succesvolle Asser band die de status van lokaal talent inmiddels is ontstegen maakt haar opwachting op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Drenthe. We zien uit naar een fantastische Koningsdag en wensen u veel leesplezier!

DOWNLOAD DIA KONINGSDAG EDITIE