Don Asseni

22 juli 13:02

Van donderdag 24 oktober tot zaterdag 2 november is The Godfather in Assen. De binnenstad van Assen is dan het decor van de schoonheid van opera, bloedstollend theater, romantiek en maffiapraktijken. Een duister muziektheater in Italiaanse sferen op zeven verschillende locaties in Assen. Met welke vrienden kom jij deze voorstelling bekijken?

Na het succes van Justice, waarin regisseur Celine Hoex in het kader van The American Dream de filmklassieker De twaalf gezworenen onder de loep nam, neemt Drents JeugdTheater Garage TDI in het kader van Sprezzatura nu de filmklassieker The Godfather als uitgangspunt voor een locatieproductie in Assen. Dit keer staat de voorstelling onder leiding van Zen Roorda en Céline Hoex. Naast talenten van de vooropleiding Brandstof spelen er ook professionele acteurs en muzikanten mee in deze bijzondere bewerking! Eind oktober en begin november 2019 is Assen het decor van de schoonheid van opera, bloedstollend theater, romantiek en maffiapraktijken.


Don Asseni is een muzikale locatievoorstelling over het grimmige leven van maffiosi te midden van de hoofdstad van Drenthe: Assen. In deze bewerkte versie van The Godfather volgen we Matteo Asseni, de logische opvolger en zoon van de Godfather Don Asseni. Matteo voelt echter niks voor de louche zaken van zijn vader en heeft zijn ambities in de opera liggen. En dat terwijl hij op het punt staat te gaan trouwen met Lucia, de dochter van de concurrent Lorenza Marino! Door het huwelijk hopen de families op minder gespannen voet te kunnen leven. Ze beginnen zelfs een gezamenlijke rondvaartboot maatschappij in Assen, maar één wel met een dubbele bodem natuurlijk…
Een voorstelling met broodsticks, kunstvervalsing and an offer you can’t refuse.

Don Asseni is een duister muziektheater in Italiaanse sferen op zeven verschillende locaties in Assen.

PRIJS: t/m 18 jaar: € 12,50 en vanaf 18 jaar: € 17,50

Start kaartverkoop 24 augustus!

AGENDA

OKTOBER 2019
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
Do 24 Okt 20.15 uur Assen Werkplaats Havenkwartier Try-out
Vr 25 Okt 20.15 uur Assen Werkplaats Havenkwartier Première
Za 26 Okt 20.15 uur Assen Werkplaats Havenkwartier
Za 26 Okt 16.30 uur Assen Werkplaats Havenkwartier
Do 31 Okt 20.15 uur Assen Werkplaats Havenkwartier
NOVEMBER 2019
Datum Tijd Plaats Locatie Opmerking
Vr 01 Nov 20.15 uur Assen Werkplaats Havenkwartier
Za 02 Nov 20.15 uur Assen Werkplaats Havenkwartier
Za 02 Nov 16.30 uur Assen Werkplaats Havenkwartier