Download Dia 42

21 juni 10:03

Voor de 88e keer wordt komend weekend de TT van Assen verreden. De eerste TT was in 1925. In de loop der jaren bracht de TT zoveel bezoekers naar onze Drentse hoofdstad dat begin jaren zeventig werd besloten om een stuk entertainment te organiseren in de dagen, én nachten, voorafgaand aan de TT. Sinds een aantal jaren hebben de Nacht van Assen en de TT-nacht plaatsgemaakt voor het TT Festival. Een derde dag en nacht werd aan de feestelijkheden toegevoegd en later een vierde.

Eventmanager Tamara Boor is medeorganisator van het TT Festival en was nog maar net geboren toen de festiviteiten werden toegevoegd aan het TT-gebeuren.  Op pagina 3 vertelt zij over haar ambities, herinneringen en over het organiseren van het TT Festival. Fotograaf Bert Jippes (pagina 17) was er begin jaren 70 al wel bij en vertelt in woord en beeld over zijn herinneringen.

Dilana Smith (pagina 11) en ‘vijfde topper’ Esmée Smit (pagina 23) luisteren deze editie van het TT Festival op met hun optredens. Hoewel de dames in verschillende genres acteren zijn er ook overeenkomsten. Niet alleen hun achternaam vertoont overeenkomsten, beide Drentse dames zouden graag nog een keer mee willen doen met het songfestival, maar de zangeressen hebben vooral hun eigen levensverhaal.

De TT Nightride is inmiddels een vaste waarde geworden tijdens het TT Festival. Duizend motoren rijden in colonne door het centrum van Assen, waaronder ook de CS-riders. Op pagina 7 vertelt voorzitter Erik Halmingh waar deze bijzondere motorclub voor staat.

Verder nog: Hangover Paradise stond vorig jaar nog op het podium voor de Jozefkerk. Dit jaar opent de Asser band het hoofdpodium op de eerste avond van het TT Festival. De Jozefkerk is dit jaar decor, beter gezegd achtergrond, van het bungeejumpen dat weer terug is van weggeweest (pagina 25). De Rossi-tribune bestaat 10 jaar (pagina 19), Anne Haandrikman maakte het winnende ontwerp van het TT-suikerzakje (pagina 15), en de geschiedenis van Autoshop Het Stuurwiel (pagina 27).

Verder ontbreken de columns Dag & Nacht van burgemeester Marco Out en nachtburgmeester Zed Zeedy niet (pagina 15), en columnist Annemarie (pagina 9) probeert zich in haar column voor te stellen hoe het is om als ‘motorman’ de TT te beleven. Al met al een dikke krant met veel verhalen. Wij wensen u veel leesplezier en een fantastisch TT-feest!

Download editie 42