Download DIA 43

20 augustus 11:38

De vakantie loopt op zijn eind. Wellicht bent u alweer aan het werk of moet u binnenkort weer aan het werk of naar school. Opgeladen en al. Voor een laatste boost staat aankomend weekend het Preuvenement nog op het programma, als afsluiting van de zomer, maar meer nog als start van het nieuwe culturele én culinaire seizoen.

In deze Preuvenement-editie van de Dit is Assen!-krant vertelt Rosa Veldman, verantwoordelijk voor de marketing van het evenement, wat er zoal bij komt kijken en blikken we alvast even vooruit. (pagina 3) De thuisbasis van het Preuvenement is de Gouverneurstuin. Cyril Jaasma is sinds een paar maanden beheerder van het theehuisje in ‘de tuin’ en vertelt dat dit voor haar een droom is die uitgekomen is en welke plannen zij met ‘Het huisje en de tuin’ (pagina 5) heeft. Een van de lokale acts op het Preuvenement is de Asser band Slices. Op pagina 13 een interview met zangeres Selina Koen en zanger gitarist Rienk Eisses.

Uiteraard laten dag- en nachtburgemeester Marco Out en Erwin –Zed Zeedy- Zijlstra ook hun licht schijnen over de start van het jaarlijks terugkerende evenement. Bert Jippes hoeft in zijn rubriek ‘van toen’ (pagina 11) niet zo heel ver terug in het verleden gezien het Preuvenement kwa leeftijd nog in de kinderschoenen staat. Columniste Annemarie verbaast zich in haar column over dat haar beste vriend van alles wat hij kon worden ‘cowboy’ is geworden en ziet er naar uit om hem met zijn band Ramblin’ Boots op het Preuvenement te horen én zien optreden.

Oh, en we hebben natuurlijk ook weer een actie. Gratis muntjes voor eten en drinken tijdens het Preuvenement! Wie wil dat nou niet? (pagina 5) Wij wensen u veel leesplezier, een heerlijk Preuvenement en een fantastisch cultureel én culinair seizoen!

Download editie 43