Download DIA 44 – Zonnig Assen

24 september 9:58

De zon komt op en gaat weer onder. Dagen en nachten wisselen elkaar af. De zon laat zich wat minder zien nu de zomer ten einde is. Voor het Wapen van Drenthe breekt aan het eind van deze zomer alsnog de zon door. Na jaren van teloorgang en maanden van renovatie opende het monumentale pand deze maand weer haar deuren. In een volgende editie van deze krant vertellen we hier meer over.

Ook verbouwing en uitbreiding van (De Bonte Wever) is deze maand afgerond. Met directeur Christa de Ruiter blikken we uitgebreid terug op hoe De Bonte Wever zich ontwikkelde van een regionaal gericht sportcomplex tot de uitgebreide accommodatie met internationale allure wat het nu is geworden.

Daarvoor moest wel afscheid genomen worden van de ijsbaan. In zijn rubriek ‘…van Toen’ (pagina 9) gaat Bert Jippes terug in de tijd met een mooi verhaal over het kunstwerk Sisyphus dat voor De Bonte Wever staat en hem weemoedig herinnert aan wijlen de ijsbaan.

Na het succes van hun laatste film Wildernis in Drenthe zijn Henk en Janetta Bos inmiddels volop bezig met hun volgende film Habitat over Nationaal Park Drentse Aa. In een uitgebreid interview op (pagina 7) vertellen zij over het ontstaan, het succes en de toekomst.

Schrijfster Lisette Jonkman heeft haar plekje gevonden in Drenthe. Annemarie Molema zocht de ‘chicklit-schrijfster’ op in haar pittoreske huisje in Ubbena, onder de rook van Assen, om haar uit te horen over haar schrijverscarrière én over de liefde. (pagina 13)

In de columns (Dag & Nacht) van burgemeester Marco Out en nachtburgemeester Erwin – Zed Zeedy – Zijlstra blikken de heren terug op de zomer en maakt Zed Zeedy bekend niet voor een volgende termijn te gaan en verkiezingen gaat uitschrijven voor een nieuwe nachtburgemeester.
Wij wensen u veel leesplezier!

Download hier de krant!