Download Dia 45

21 november 14:56

Download Editie 45

De laatste maand van het jaar staat weer voor de deur. Feestmaand bij uitstek. Sinterklaas, Kerst en oud & nieuw. De goedheilig man is inmiddels aangekomen in Assen en ziet eruit alsof de tijd heeft stilgestaan, maar in het interview (pagina 3) dat wij met hem hadden geeft hij aan dat hij zich als herboren voelt. Bert Jippes heeft zo zijn eigen kijk op het Sinterklaasfeest en hoe het kinderfeest zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. In zijn rubriek ‘Het Sinterklaasfeest van Toen’ neemt hij ons mee terug in de tijd.

Op het verlanglijstje van Lee van Dam, de man achter een aantal grote evenementen op het TT-circuit, staat één evenement bovenaan: De Formule 1. Wat hem betreft is de tijd rijp om in Assen de koningsklasse van het autoracen naar de Drentse hoofdstad te halen. Over de Drentse hoofdstad gesproken. Twee jaar geleden kreeg Assen als eerste stad in Drenthe in de persoon van Erwin – Zed Zeedy – Zijlstra een nachtburgemeester.
Zijn termijn van twee jaar zit erop dus heeft hij verkiezingen uitgeschreven. Drie kandidaten strijden om de nachtelijke titel. Op pagina 13 stellen wij ze aan u voor.

Op pagina 11 de laatste Dag & Nacht columns van (dag)burgemeester Marco Out en nachtburgemeester Zed Zeedy. Een terugblik door beiden op twee jaar nachtburgemeesterschap. Het Wapen van Drenthe leek zijn beste
tijd gehad te hebben tot het pand in handen kwam van twee Asser ondernemers, die de glorietijd van weleer wilden laten herleven. Na een grondige renovatie is het monumentale pand inclusief grand café ’t Wapen aan een tweede leven begonnen. Of een derde of een vierde..? Daar komt u achter na het lezen van de meer dan tweehonderdjarige historiek van het Wapen van Drenthe op pagina 15.

Iets minder oud is Linda de Vries. De 30 jarige ex-schaatser zette dit jaar een punt achter haar schaatscarrière. Op pagina 17 vertelt zij waarom het voor haar tijd is voor een nieuwe stap. Al met al weer veel lezenswaardige artikelen in deze laatste Dit is Assen!-krant van het jaar. Wij wensen u veel leesplezier en bovenal (alvast) hele prettige feestdagen!

Download Editie 45