Drents Big Vief fietssafari vanaf vrijdag 19 april geopend!

15 april 11:57

‘Drents Big Vief’ is een fietssafari geïnspireerd door de zeldzame Big Five uit Afrika. Je hoeft namelijk helemaal niet naar Afrika om bijzondere dieren te zien, want ze zijn hier ook in Nederland te vinden! Drenthe heeft historisch gezien een grote en sterke agricultuur. Ook nu nog is de landbouw de grootste grondgebruiker van Drenthe. Ruim 70% van het oppervlak (152.000 ha) van Drenthe is daarvoor in gebruik. Drenthe en haar landbouwdieren gaan daarom hand in hand. Maar wist je dat Drenthe haar ‘eigen’ unieke rassen heeft? Dit zijn de Drents Big Vief: het Drents Hoen, het Drents Heideschaap, de Bonte Bentheimer, de Groninger Blaarkop en de Nederlandse Landgeit.  Deze dieren zijn zeer zeldzaam, en maken deel uit van Nederlands levend cultureel erfgoed.

Fietssafari

De fietssafari is een dagtocht van ca. 40 kilometer door de gemeente Noordenveld in samenwerking met 3 horeca gelegenheden: Hotel Restaurant Bitter & Zoet in Veenhuizen, Theehuis de Bosrand in Norg & De Jufferen Lunsingh in Westervelde. Je zult tijdens de tocht de mogelijkheid hebben om de Big Vief te spotten terwijl je tegelijkertijd kennis maakt met mooie horeca gelegenheden die bij de Drents Big Vief ‘feeling’ passen. Deze locaties werken met thema’s als duurzaamheid, lokaliteit en hebben af en toe ook vlees op het menu van de Big Vief.

Open vanaf vrijdag 19 april!

De Drents Big Vief fietssafari zal aankomende vrijdag 19 april gelanceerd worden, wat inhoudt dat de safari daadwerkelijk te fietsen zal zijn en het arrangement te boeken. Het arrangement zal €44,95 gaan bedragen; waarbij je de uitgeschreven route, een kaart en 3 vouchers krijgt die je kunt inleveren bij de deelnemende horecagelegenheden voor de speciaal voor de safari klaargemaakte gerechten.

Er is ook een Drents Big Vief fietsboekje speciaal ontwikkelt voor deze tocht door Noordenveld. Er wordt in dit boekje uitgebreid informatie gegeven over de Drents Big Vief: bij elk dier wordt er informatie verschaft over zijn herkomst, (Drentse)geschiedenis en de functie in de (landbouw)industrie. Dit boekje (130 pagina’s) is los te koop voor € 14,95. De safari zal te boeken zijn op www.drentsbigvief.nl