Eerste WK 7×7 voor Assenaren

21 juni 14:40

De wereld is in beweging. Ook in Assen en ruime omgeving zijn meer dan honderd nationaliteiten. Elkaar verstaan is soms onmogelijk, elkaar begrijpen best lastig, maar samen voetballen is ontzettend leuk. Dat doen we binnen Assen en wijde omgeving. Vaak in bestaande verenigingen, buurtteams of zelfs bedrijventeams. We willen proberen om samen een evenement te organiseren, waarmee vast en zeker de beste wint, maar waarbij we elkaar ontmoeten, we elkaar leren kennen, elkaar waarderen. Dat allemaal door voetbal.

Weet, hoe je buurman heet!
We gaan elkaar ontmoeten tijdens het eerste INTERCULTURELE VOETBALFESTIVAL met de status WERELDKAMPIOENSCHAP 7×7 voor Assenaren. Nu zijn er grenzen genoeg, dus als deelnemers uit de regio komen, is het ook goed. Het wordt een feestelijk en sportief festijn met veel muziek, dans, lekker eten, veel plezier en sportieve strijd door sporters, aangemoedigd door enthousiaste supporters.

Het evenement komt voort uit initiatieven van de Vereniging KONGO en Vrienden, Sport Drenthe en Luc Rengers. Door samenwerking hopen we tot een mooi cultureel sportfestijn te komen. Samenwerking wordt gevraagd aan voetbalverenigingen, bedrijven met buitenlandse werknemers, het AZC Assen en andere organisaties, die verstand hebben van “internationaal en cultureel”. Wellicht ook U.

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli zal het eerste WK 7×7 voor Assenaren plaatsvinden op Sportpark Lonerstraat, de thuishaven van Asser Boys. We beginnen met de kwalificaties, vervolgens op zaterdag de poulefase en uiteindelijk de knock-out-fase op zondag. Tussendoor is er muziek en een culturele markt. Een team bestaat uit maximaal twaalf spelers. Gespeeld wordt op een half voetbalveld en buitenspel is afgeschaft. Verder gelden de normale regels van 7tegen7. Spelers zijn 18 jaar of ouder, hoewel jongere talenten welkom zijn.

Wilt u deelnemen aan het WK, dan maakt u deel uit van uw eigen nationale voetbalteam: U bent “international”! Of wilt u een marktkraam benutten voor een cultureel aandeel? Of u kiest er voor om muziek te maken, meldt u aan! Behalve de mogelijkheid om mee te doen aan een “open podium”, kunt u ook genieten van een professionele bluesband, buikdanseressen, bongo- en conga-orkest etc. Hoe het precies gaat worden, dat gaan we samen uitvinden. Maar doe mee! Meld je aan! Hoe meer nationaliteiten, hoe mooier!

Neem contact op via kongonederland@gmail.com of lucrengers@gmail.com