Eigen TT-feestje voor kinderen

25 juni 13:00
TT Kids Festival

Assen, 25 juni 2018 – Aanstaande zaterdag 30 juni tussen 13.00 – 17.00 uur is er voor de kinderen hun eigen motorfestival, het TT KidsFestival! Het TT KidsFestival is er speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar oud en leert de kinderen alle ins en outs van de TT en de motorsport. Het festival bestaat uit pit-stops. Bij elke pit-stop kunnen de kinderen activiteiten doen die iets te maken hebben met de motorsport. Racen op drift-trikes, je fantasiemotor laten tekenen door sneltekenaars, motorskieken, uitleg van Racing Team Assen over mini-bikes, je laten schminken als coureur, de stormbaan trotseren, je een echte sportcommentator voelen bij de Commentatorsbooth van RTV-Drenthe en nog veel meer. Dit hele spektakel wordt aangevuld door de live-band ZoKanHetOok!, die tevens de kinderen de kans bieden om op het podium met hen mee te zingen tijdens de TT-sing-a-long.

Sportcommentator

Een speciale pit-stop op het festivalterrein is de pit-stop van RTV-Drenthe. RTV-Drenthe verzorgt een Commentatorsbooth. In deze booth leren de kinderen van Margriet Benak hoe je sportcommentaar kunt geven. De kinderen kruipen zelf achter de microfoon en ervaren hoe het is om commentaar bij een wedstrijd te geven.

Fun en Educatie
Op het TT KidsFestival gaan fun en educatie hand in hand. Spelenderwijs willen wij de kinderen kennis bijbrengen. Hoe werkt bijvoorbeeld een elektromotor en hoe kun je nou een echte coureur worden? Tijdens het TT KidsFestival kun je het allemaal ontdekken.

Het TT KidsFestival wordt mogelijk gemaakt door Cateringservice Mennega, Catering Teuben, Van Straat tot Laan BV, RTV Drenthe, TT Festival Assen en CKC Drenthe.

Meer informatie is te vinden op: www.ttfestival.nl