OPA EN OMADAGEN – ONTCIJFER HET SCHRIFT EN KRAAK DE CODE!

Geheimschrift, zwarte farao’s en blinkend goud. Ontcijfer het schrift en kraak de code!

Farao’s uit Egypte kennen we allemaal. Maar dat ten zuiden van Egypte – in het Nijlgebied van het huidige Soedan – koningen en farao’s woonden die net zo machtig waren als de Egyptenaren, weet bijna niemand.

Tijdens de Opa- en Omadagen ontdek je in het Drents Museum en het Drents Archief het mysterie van het oude Nubië en maak je kennis met de schatten van de Nubiërs. Je ontcijfert het geheimschrift, maakt farao-muziek en ontdekt spannende dieren. In een opwindende game ga je op zoek naar het goud.

Ga in de voorjaarsvakantie samen met je opa en oma op ontdekkingsreis in het oudste stukje van Assen. Haal je ontdekkingsboekje op bij het Drents Museum en ontdek de schatten uit het land van de zwarte Farao. Kun jij ze allemaal vinden? De opa- en omadagen vinden plaats op dinsdag 19 t/m donderdag 21 februari 2019 van 12:30 tot 17:00 uur in het Drents Museum en het Drents Archief.

Voor alweer het zevende jaar organiseren het Drents Museum, het Drents Archief, Het Drentse Landschap en het ICO in de voorjaarsvakantie de Opa- en Omadagen. Een spannende middag voor kinderen van 6 tot 12 jaar met hun (groot-)ouders en hun kleinere broertje(s) en of zusjes(s).


Datum & tijd:
Van dinsdag 19 februari 2019 12:30 tot donderdag 21 februari 2019 17:00 uur

Kosten:
Tot 18 jaar gratis.
Volwassenen (Drents Museum) € 9,50 voor het totale programma.
Museumkaarthouders, Vrienden van Drents Archief of Drents Museum en beschermers van Het Drentse Landschap betalen € 6,50.

Locatie:
Drents Archief
Brink 4 | entree Museumlaantje
9401 HS Assen