F1-team Renault komt naar Assen tijdens Gamma Racing Day

18 maart 19:50

Het is nog niet duidelijk welke coureurs van Renault dit keer naar Drenthe komen, maar dat ze naar het TT Circuit afreizen is zeker. Volgende maand wordt bekend gemaakt welke coureur(s) dit zullen zijn. In 2017 kwam Nico Hülkenberg enkele rondjes afrijden en vorig seizoen was Carlos Sainz te gast. Dit seizoen komt naast Hülkenberg ook Daniel Ricciardo uit voor Renault.

„We zijn bijzonder content dat we zo vroeg in het jaar al de aanwezigheid van Renault kunnen bevestigen”, aldus organisator Lee van Dam. „Het organiseren van een Formule 1-demonstratie is vrij gecompliceerd, maar met de hulp van onze evenementpartners is het weer gelukt om een F1-team naar Assen te krijgen. Ook de recent opgerichte Businessclub Grand Prix Assen heeft besloten een bijdrage te leveren in de kosten van de Renault F1-demonstratie.”

Tijdens de Gamma Racing day kunnen fans gratis naar Assen komen om de coureurs te bewonderen. Hiervoor mogen wij onze evenementpartners, adverteerders en deelnemers aan het evenement bedanken, aldus Lee van Dam.

Formule 1 in Nederland

Nog altijd bestaat de kans dat de Formule 1 in 2020 terugkeert naar Nederland. Zandvoort heeft de beste papieren, maar naar eigen zeggen maakt Assen ook nog volop kans als het circuit in Zandvoort afvalt.