Fashionista’s opgelet: Genaaid, Het Leven is een Jurk én Bee-Dressed-Up

22 november 13:50

Twee programma’s besteden op de Nederlandse televisie aan het ontwerpen van (duurzame) mode. Niet het zoveelste seizoen van het modeprogramma’s ‘Project Runway’, maar een confrontatie met de schaduwkant van de mode-industrie: ’Genaaid’ en ‘Het Leven is een Jurk’

Wil jij je ook een “jurk voor het leven” maken of een duurzame manier mode en accessoires leren maken? Op vrijdagochtenden biedt het MaakLokaal Bee-Dressed diverse leuke workshops aan onder de noemer Bee-Dressed-Up

Doe ervaring op of deel je ervaring met uiteenlopende duurzame textiele technieken onder leiding van een professional en verken (nieuwe) manieren om je te verdiepen in het duurzaam ontwerpen. De technieken worden op een simpele manier uitgelegd, er wordt geoefend en aan het eind van de middag ga je met een eigen design naar huis. De workshops zijn een opstapje om zelf verder te kunnen met de technieken.

30 nov en 2 dec

Paperbeads maken en vintage sieraden maken door Martha Toth

Met de feestdagen in het vooruitzicht is een persoonlijk cadeau geven een mooi idee. In deze tweedelige workshop leer je kralen maken van papier en deze verwerken tot een sieraad, voor jezelf of voor een geliefde.

14 dec, 11 jan en 8 feb. 

vilten  door Innan König-Wever

Vilten is een fysieke en tegelijk delicate techniek waarin je werkt met wol, warm water en zeep. Door de aandachtige handelingen, het kiezen van een eigen kleurengamma en de compositie van die kleuren creëer je een object van betekenis.

7 dec en 25 jan 

Workshop Restyle your dress en redesign modetechnieken door Linda Dijkstra.

Wil je een jurk/ rok/ blouse gaan vermaken, maar je weet niet hoe je het moet aanpakken? Neem deze kledingitems mee naar de Samen kijken we naar hoe we dit item weer fashionable kunnen maken.

De workshops vinden plaats in het MaakLokaal van Bee-Dressed.

Dit is te vinden op de topetage van Warenhuis Vanderveen in Assen.