Film ‘Anders’ op Coming-Outdag in Drents Archief

4 oktober 13:02

Op donderdag 11 oktober draait de Drentse LHBT-film Anders in het Drents Archief in Assen. De film ging precies een jaar geleden in première tijdens de Culturele Regenboogweek en was een initiatief van de Provincie Drenthe. Het verhaal gaat over de 14-jarige Alex die worstelt met zijn identiteit op het Drentse platteland.

De film is tussen 17:00 en 20:00 uur doorlopend te zien en duurt een kleine 20 minuten. Na elke voorstelling is er gelegenheid om met regisseur Reinout Hellenthal kort na te praten.  Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

De film onderstreept het belang van sociale acceptatie van LHBT’ers wereldwijd. Anders, (Engelstalig: ‘Something About Alex’) werd na de provinciale première in 2017 geselecteerd voor verschillende festivals en ontving tot nu toe al 18 internationale filmprijzen. In de film spelen onder andere Maas Bronkhuyzen, Juna de Leeuw en Kay Greidanus. Paul Bontenbal schreef het scenario.

Lespakket voor scholen in heel Nederland
Alle scholen in het voortgezet onderwijs en mbo kunnen binnenkort gebruikmaken van een lespakket dat is ontwikkeld op basis van de film. Het lespakket bevat onder andere de film en is voor klassen 3 en 4 van het havo en vwo en klassen 1 en 2 van het mbo.

Samenwerking
Het vertonen van de film is een samenwerking tussen regisseur Reinout Hellenthal, COC Groningen/Drenthe en het Drents Archief.